Meny

Studenten May Lene (22) bor i bobil

Studenten May Lene (22) bor i bobil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May Lene Torsen (22) bor ikke som alle andre studenter.

Stavanger er den universitetsbyen i Norge med lavest dekningsgrad av studenthybler med 14 prosent.

De fleste studentene i oljebyen må ut på det private leiemarkedet for å få tak over hodet.

En av de som har tatt konsekvensen av et dyrt boligmarked er BI-studenten May Lene Torsen.

– Det er stort nok og det funker, sier Torsen til TV 2 mens hun ser seg rundt i den syv meter lange bobilen hun har bodd i siden desember i fjor.

Les også: Denne regelen bryter mange bobil-eiere

Bruker bobil som hybel

Torsen og hunden Lykke har stor frihet og har ingen fast oppstillingsplass. Hver gang 22-åringen går lei av et sted kjører hun bare videre.

May BOBIL: Lene Torsen er fornøyd med sin rullende hybel. Foto: Skjermdump/TV2May BOBIL: Lene Torsen er fornøyd med sin rullende hybel. Foto: Skjermdump/TV2

– Jeg kjenner en som brukte en bobil som hybel. Etter hvert fremstod det som en løsning jeg fikk mer og mer sansen for. I desember fant jeg bobilen og slo til. Jeg har ikke angret, sier hun til Caravanbransjen.

22-åringen mener friheten er det beste ved å ha en rullende hybel.

– Jeg tror du må ha viljen til å lære noe nytt og ikke forvente luksus hele tiden, sier hun.

Les også: Bygger bobil av Tesla S

– En del skeptiske reaksjoner

I høst startet Torsen på sitt siste år ved høyskolen. Selv er hun ikke sikker på hvor lenge hun kommer til å beholde bilen.

– Nei, det får tiden vise. Akkurat nå trives jeg og hunden min svært godt med "boligen" min. Selv vinteren gikk som en drøm. Bobilen er svært godt isolert og jeg bodde varmt og godt, sier Torsen og forteller at ikke alle medelevene var like positive da de fikk høre om hvordan hun bor.

– Foreldre og besteforeldre syntes nok det var litt rart sånn i starten, men nå tror jeg de ser at det funker og at det slett ikke var et dårlig valg. Venner og bekjente syntes det var kult, men på skolen var det en del skeptiske reaksjoner. Mest i starten og mest fordi jeg tror de fleste syntes det var litt rart og spesielt at jeg skulle bo permanent i en bobil, sier hun til Caravanbransjen.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus