Gammelt 70-tallsbad ble maritimt og moderne

Det gamle badet fra 70-tallet har blitt lyst og maritimt med moderne innslag. Foto: Per Erik Jæger og privat
Det gamle badet fra 70-tallet har blitt lyst og maritimt med moderne innslag. Foto: Per Erik Jæger og privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

En vannlekkasje resulterte i en totalrenovering av hyttebadet til familien Dønnem Halvorsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En uheldig vannlekkasje førte til en totalforandring av badet til familien Dønnem Halvorsen.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt å pusse opp badet helt ennå, forteller hytteeier Anne-Bet Dønnem.

– Men da vi oppdaget at det hadde kommet fuktighet inn i bjelkelaget under gulvet, var det ingen vei tilbake. Vi måtte rive bort en del av både vegg og gulv.

Prioriterte gulvplass på badet

Hytta er et arvet hus i sveitserstil fra 1910. Anne-Bets svigerforeldre bygde badet i et kott under skråtaket for nesten 40 år siden.

– Deler av hytta er i opprinnelig stil, noe er fra 70-tallet, mens kjøkken og gang har vi pusset opp de siste årene, forklarer Anne-Bet.

– Interiøret er derfor en salig blanding av gammelt og nytt. Selv om 70-tallstilen kan være sjarmerende, så vi dette som en god anledning til å pusse opp badet slik vi selv ville ha det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien bestemte seg for å prioritere gulvplass, og ville derfor bytte ut badekar med dusj. Vask og toalett kunne være på samme sted som før.

Les også: God planlegging er et godt utgangspunkt

Panel på baderomsveggene

Hele badet er blitt totalrenovert. For å finne inspirasjon, tittet Anne-Bet og mannen Per i blader og butikker etter ulike løsninger, fliser og farger. Det var viktig at badet sto i stil til det gamle huset.

– Vi synes at panelvegger passet godt. Ellers ønsket vi at interiøret skulle være ganske lyst og diskret med blått som en ekstra farge. Hytta ligger nær sjøen, og ved å tilføre blått har vi fått inn en maritim stemning i rommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veggskapet har Anne-Bet arvet av sin fars onkel.

– Det var beiset mørkt, og er bare blitt stående i uthuset. Jeg fikk satt inn glass i det og malte det hvitt for å bryte litt med de beige veggene. Selv om gamle ting er fine å bevare som de er, synes jeg innimellom det kan være bra å friske dem opp litt, slik at de faktisk blir brukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette badet ser ikke slik ut lenger

(Saken fortsetter under)

Det gamle badet hadde fliser i beige, grønt og brunt. Gulvet hadde mørkebrunt vinylbelegg og taket var belagt med blanke, hvite plater. Foto: Per Erik Jæger

Stor forskjell

Anne-Bet er svært fornøyd med sluttresultatet. Begge barna, og særlig sønnen Johannes som er opptatt av interiør, synes at det er blitt veldig fint.

– Vi har brukt lang tid på oppussingen, også fordi det er et lite stykke å reise ut hit. Selv om det ikke alltid blir helt som man planlegger, synes vi resultatet er kjempefint.

Det er jo spennende å pusse opp når det finnes så mange flotte materialer. Ikke minst er det mye å velge blant innenfor belysning, som gir mye av stemningen i et interiør.

Dette kostet badet

For 250.000 kroner ble rommet totalrenovert.

Dette inkluderer nytt rørskap, varmtvannsbeholder, håndverkere, møbler og maling.

Det nye badet er lyst med hvite, beige og grå detaljer. Servanten fra Tjersland&Co er i marmor og har samme form som et gammeldags vaskefat. Servantskapet fra Kvik har blåblomstrede porselensknotter fra Home&Cottage. Blå håndklær og blomsterpotte er fra Lexington, grått håndkle og lykter er fra Jotex. Foto: Per Erik Jæger

Les også:

Slik får du landlig stil på badet

– Vi prøvde femti ulike løsninger på badet, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige

Malte veggene på badet med kalkmaling i stedet for å legge fliser

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no