Emilie måtte gi slipp på én ting da hun skulle pusse opp kjøkkenet

NYTT KJØKKEN: Leiligheten på 38 kvm har fått en orginal fargepalett og gjennomførte løsninger.
NYTT KJØKKEN: Leiligheten på 38 kvm har fått en orginal fargepalett og gjennomførte løsninger. Foto: Privat/Niklas Hart

Til gjengjeld fikk hun både mer benkeplass og oppbevaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg ønsket et kjøkken med mye benkeplass og oppbevaring. Kjøleskapet fra Smeg passet dessverre ikke inn» var utfordringen Emilie Thomassen kom med til Bonytthjelpen.

Nytt kjøkken

Mens Thomassen ventet på en gjennomført plan for kjøkkenet, ventet hun like godt med å bygge et ordentlig kjøkken. Det eneste som virkelig var på plass, var kjøleskapet, trodde hun.

Interiørarkitekt Cecilie Claussen valgte imidlertid å droppe Smeg-kjøleskapet for å gi rom til mer benkeplass og oppbevaring.

Ett av kriteriene var at kjøkkenet skulle ha et Smeg-kjøleskap. Hva skjedde?

- Det var for dypt, og ganske riktig ikke mulig å plassere uten at det tok unødig mye av rommet. I denne leiligheten gjaldt det å være økonomisk med plassen. Iblant må man gi slipp på noen kriterier for å komme videre. Et annet kriterium var at det skulle være mye benkeplass, og det var viktigere.

Hvordan oppfylte du det ønsket?

- Ved å tegne inn kjøkken på begge sider av passasjen inn mot sovesonen, og la kjøkkenbenken gli over i skrivebord ved overgangen mot stuen. I tillegg droppet vi høyskap, og gikk for kjøleskuffer i stedet. Det frigir mer benkeplass og gjør dessuten kjøkkenet mindre kjøkken-aktig.

Hvorfor gikk dere for sofa med spisebord, og ikke en egen stuesone?

- Det var ikke god nok plass til begge deler, det ville blitt for trangt. Det er bedre med én vellykket, flerfunksjonell sone enn to dysfunksjonelle soner.

Hva er hensikten med å montere tekstiler foran stueveggen?

- Gardinene skaper en følelse av luksus. Tekstiler har ofte den effekten, og de virker alltid lydabsorberende. Det er bra for akustikken i rommet. I tillegg rammer de inn veggen, og skaper intimitet uten å stjele plass. Kanskje skaper de også inntrykk av mer rom, ettersom man kan forestille seg at det finnes noe mer bak gardinene.

Før: Mens beboeren ventet på en gjennomført plan for kjøkkenet, ventet hun like godt med å bygge et ordentlig kjøkken. Det eneste som virkelig var på plass, var kjøleskapet, trodde hun.

Dette kostet forvandlingen:

Kjøkken med hvitevarer: Kr 60 000

Spraylakkering: Kr 12 000

Benkeplate: Kr 32 000

Håndverkere: Kr 129 000

Lamper: Kr 5000

Gulv: Kr 15 000

Totalt: Kr 253 000

Arbeidet er utført av Marius F. Kløvstad/Byggmester Furuseth og Kløvstad.

Artikkelen ble først publisert hos Klikk.no

Personvernpolicy