Møbler på salg

Dette bør du prioritere på romjulssalget

ROMJULSSALG: Slik unngår du tabbene.
ROMJULSSALG: Slik unngår du tabbene. Foto: Klikk.no

Og dette kan du droppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er viktig at du har oversikt over interiøret du har fra før, slik at du unngår bomkjøp og fristelser når salget starter, sier Kristin Bjørkavåg, interiørarkitekt MNIL og daglig leder i Paradis Interiørarkitekter.

Hun råder deg til å kjøpe de møblene du trenger og har hatt lyst på lenge. Rett å slett benytte sjansen til å gjøre de innkjøpene du ikke har råd til ellers.

Her kan du se hvilke bord du bør satse på nå.

Les også: Disse bordene er på vei ut

Unngå disse tabbene

Det er lett å impulshandle når du ser gode tilbud, og salg kan fort bli dyrt dersom du kjøper alt bare «fordi det er billig». I slike tilfeller er faren stor for du kjøper noe du ikke trenger eller som ikke passer inn med resten av boligen.

- Å kjøpe møbler bare fordi du sparer penger er aldri en god idé, mener Bjørkavåg.

Resultatet kan bli at du «ødelegger» helheten i boligen, og at du til slutt må bruke tid på å kvitte deg med møbelet. Hun råder deg derfor til å spørre deg selv om det er et møbel du ville kjøpt til fullpris.

- Se for deg hvor møbelet skal stå og vær kritisk. Ikke la deg forføre av lave priser, advarer hun.

Du bør også unngå kompromisser.

- Om du finner sofaen du vil ha, men på salg i et annet tekstil eller i litt andre mål, så vent.

Les også: Fuktskadet bolig - hvordan kan det skade oss?

Møbler på salg

Ifølge Bjørkavåg er det lurt å fokusere på hva du kan klare å få til på det budsjettet du har. Prioriter derfor de dyreste tingene først, slik som spisestue, sofa og seng.

Julie Furset, daglig leder og eier av Phenomen interiørdesign, stemmer i.

- Jeg vil på det sterkeste anbefale å bruke romjul- og nyttårssalget til de store møbelinvesteringene. Har du tenkt deg ny sofa, spisestue eller andre store elementer, er det lurt å benytte seg av prosentene på salg, råder interiøreksperten.

- Småmøbler og annet nips krever ikke samme store investeringen og kan lettere tas utenom, legger Furset til.

Hvor mye du kan spare på salg, varierer fra butikk til butikk, men mot slutten er det ofte opp mot 70 prosent. Det avhenger også av hva du kjøper, og når i salget du kjøper.

Les også: På dette soverommet er det få ting som ikke er laget selv

Føre var

Er du av de som elsker å være ute i god tid, er det heller ikke dumt å bruke årets romjulssalg til innkjøp av neste års julepynt og gaver. Skal vi tro Furset vil nemlig ikke interiørtrendene endre seg så mye fra år til år.

– Da får du veldig fine gaver til en overkommelig pris. Tenk smart ved innkjøp og få maks ut av pengene, tipser hun.

Om du handler på nett, bør du imidlertid være sikker på at du vet hva du kjøper. Bilder kan lyve og farger kan i enkelte tilfeller være feil. Det er også greit å være sikker på at du kjøper originaler dersom det er snakk om designmøbler.

- Om du kjøper utstillingsmøbler på salg bør du gå nøye over dem, slik at du oppdager flekker eller skader før det er for sent, sier Bjørkavåg.


Personvernpolicy