Mattilsynet: Flere matvarer til små barn er feilmerket

Mattilsynet fant feil i merkingen i ni av tretten produkter rettet mot barn som ikke er regulert i forskrift om barnemat. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Mattilsynet fant feil i merkingen i ni av tretten produkter rettet mot barn som ikke er regulert i forskrift om barnemat. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattilsynet fant feil i merkingen i ni av tretten matvarer som er beregnet på barn under tre år. Ingen av feilene medførte helsefare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattilsynet har siden 2013 gjennomført årlige «merkesjekker» for å se hvordan virksomhetene etterlever kravene til korrekt og redelig merking av matvarer.

Nå har Mattilsynet undersøkt merkingen av 13 produkter innen kategoriene snacks, tørket frukt og kjeks, som er spesielt rettet mot barn under tre år og som ikke er regulert i forskrift om barnemat.

Ni av produktene hadde mindre feil i måten de var merket på, men ingen av feilene var av en slik art at de medførte helsefare.

– Korrekt merking har betydning for forbrukerne. Hvis merkingen er mangelfull eller feil, har forbrukerne ikke mulighet til å ta gode valg, sier seksjonssjef Merethe Steen i Mattilsynet.

I produktene der det ble funnet feil, var det blant annet uoverensstemmelse mellom ingrediensene angitt på emballasjen og produktdatabladet.

I enkelte av tilfellene var det ikke brukt riktig navn på næringsstoffene og feil i allergimerkingen.