Ukens vintips:Den beste vinen til sushi

Vin 1: Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2018 (Vinmonopolet kr 279). Vin 2: Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Old Vines 2019 (Vinmonopolet 219 kr).
Vin 1: Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2018 (Vinmonopolet kr 279). Vin 2: Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Old Vines 2019 (Vinmonopolet 219 kr). Foto: Svein Lindin
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er riesling det eneste alternativet til sushi? Vi gir deg svaret i ukens podkast-episode med sushiekspert Jonathan Romano.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode av «Ukens vintips» her:

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podkastspiller.

I ukens podkast får Svein og Jon Trygve besøk av MasterChef-dommer Jonathan Romano. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
I ukens podkast får Svein og Jon Trygve besøk av MasterChef-dommer Jonathan Romano. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

MasterChef-dommer, sushipionér og Frogner Spesial-innehaver Jonathan Romano er på plass for å gå i dybden på hva slags vin som går til sushi.

Vi snakker om tyske vinområder, sødmenivå, syrenivå, alkoholnivå og frukt – hva er viktig? Og er riesling det eneste alternativet? Er reglene annerledes for takeaway-sushi og klassisk edomae-sushi?

SE VIDEO: MasterChef-dommer Jonathan Romano gjester podkasten «Ukens vintips»:

Jonathan Romanos vin-valg

Vin 1: Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2018 (Vinmonopolet kr 279).

Foto: Vinmonopolet
Foto: Vinmonopolet

Vin 2: Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Old Vines 2019 (Vinmonopolet kr 219).

Foto: Vinmonopolet
Foto: Vinmonopolet

Kort om Nik Weis

Nik Weis St. Urbans-Hof ble grunnlagt i 1947 og har blitt en av de viktigste og klassiske vinprodusentene i Mosel-regionen i Tyskland. Siden 2000 har vingården vært medlem av Tysklands berømte VDP (Association of German Quality Wine Estates). De rundt 45 hektar vinmarkene til Nik Weis med snittalder på 60 år strekker seg langs elvene Mosel og Saar og dyrkes på en tradisjonell måte med økologiske fortegn. Vinene gjæres utelukkende med stedegen gjær, og produksjonen er på beskjedne 25.000 kasser i året.

Hør alle episodene av «Ukens vintips» her:

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no.