Puber i Stockholm stenges etter corona-inspeksjoner

I Stockholm yrer det av liv på byens mange utesteder, her fra Medborgarplatsen lørdag. Foto: Jessica Gow/ TT / NTB scanpix
I Stockholm yrer det av liv på byens mange utesteder, her fra Medborgarplatsen lørdag. Foto: Jessica Gow/ TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke puber i Stockholm sentrum tvinges nå til å stenge etter å ha fått besøk av koronainspektører som mente at de ikke fulgte helsemyndighetenes råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pubene har fra før mottatt advarsler etter tidligere inspeksjoner. Denne helgen fikk serveringsstedene besøk på nytt, og regionens smittevernenhet skal nå vurdere om stedene må stenges ned eller ei.

Flere hundre tips har også kommet inn fra folk som mener at ytterligere flere virksomheter ikke følger myndighetenes råd.

Også i Göteborg og Malmö har det blitt utført lignende inspeksjoner, hvor resultatene vil bli presentert på mandag.

– Jeg vet bare at det fortsatt er trangt på enkelte serveringssteder. Restauranteierne fortsetter å gjøre det beste ut av situasjonen, men det er fremdeles grep å ta, sier avdelingssjef Angelica Winter i Göteborgs miljøforvaltning.

I motsetning til Oslo har ikke den svenske hovedstaden stengt sine ølkraner. Myndighetene har oppfordret folk til å ikke flokke seg sammen, men det svenske utelivet fremstår likevel relativt uendret.