110 døde corona-smittede i Sverige

Selv om restriksjonene er langt mindre inngripende i Sverige enn i mange andre land, var det fredag lite folk på Sergels torg. Foto: TT/NTB scanpix
Selv om restriksjonene er langt mindre inngripende i Sverige enn i mange andre land, var det fredag lite folk på Sergels torg. Foto: TT/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall døde av coronaviruset i Sverige har steget til 110 personer, opplyser statsepidemiolog Anders Tegnell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en økning fra 102 som var registrert lørdag. En av dem som døde, var en 30 år gammel mann i Jönköping-området.

Rundt 3.700 er bekreftet smittet med coronaviruset i Sverige, opp fra 3.447 dagen før. Det innebærer at økningen er redusert fra rundt 400 om dagen til rundt 250.

– Det som er litt positivt, er at vi hadde en ganske kraftig økning blant eldre, men det har stabilisert seg de siste dagene, sier Tegnell.

Antall personer under intensivbehandling har steget litt fra 239 til 255 på søndag, men over noen dager har tallet vært stabilt.

– De siste tre-fire dagene har vi ligget på omtrent like mange tilfeller per dag. Det er en positiv utvikling, sier Tegnell.

Sverige har lagt seg på en langt mindre restriktiv linje enn de fleste andre land. Barneskoler og restauranter og kafeer er ikke stengt, selv om Sverige som andre land satser på å bremse viruset for å unngå at sykehusene blir overbelastet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det alle nå gjør her i landet, må rimeligvis ha hatt en effekt. For dette ser veldig annerledes ut enn i de landene som er svært hardt rammet, sier Tegnell.

Folkhälsomyndigheten er nå i gang med å teste mulige smittede utenfor sykehusene. Det gjøres ved at forsvarsansatte oppsøker 700 tilfeldige personer hjemme. Resultatet av testingen er klart neste uke.