Vil endre praksis:

Statsministerens mikrofon-tabbe

Video: Regjeringen gikk i smittefella – sendte mikrofon på rundgang.

Helseministeren fikk stanset statsministerens håndhilsing, men samtidig måtte journalistene sende en mikrofon fra hånd til hånd. Nå endres også det.

På gårsdagens pressekonferanse iverksatte landets politiske myndigheter de strengeste tiltakene i fredstid.

Samtidig måtte helseminister Bent Høie gripe inn da statsminister Erna Solberg glemte sitt eget råd om å ikke ta på hverandre. Han fikk stanset henne fra å håndhilse på Folkehelseinstituttets Camilla Stoltenberg foran åpent kamera.

Journalistene som var tilstede reagerte på at de måtte dele en mikrofon som arrangøren, Statsministerens kontor (SMK), sendte rundt. Det var da lagt ned forbud mot enkeltintervjuer for å begrense smitten, mens den potensielle smittebomben gikk fra hånd til hånd.

Folkehelsa ville torsdag kveld ikke kommentere det som fremstår som en arrangørtabbe, og viste i stedet til SMK som arrangør.

«Vi forsøker å finne en bedre løsning til pressekonferansene i dag», skriver Ida Dahl Nilssen, seniorrådgiver ved SMK, til ABC Nyheter fredag formiddag.

Fredag presenterer Erna Solberg nye medlemmer i regjeringen klokken 11.30. En time senere presenterer regjeringen sin økonomiske tiltakspakke i forbindelse med coronakrisen.

Hun presiserer ikke hvordan den nye og bedre løsningen vil være, men ber samtidig om at nyhetsredaksjonene begrenser seg:

«Vi oppfordrer også redaksjonene til å ikke sende flere journalister/fotografer enn strengt tatt nødvendig», skriver Nilssen.

I tillegg viser SMK til de svarene som ble gitt til Medier24 som omtalte mikrofon-tabben i går kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden