Her får du informasjonen du trenger om coronaviruset

Mange ønsker mer både konkret, praktisk og generell informasjon i forbindelse med coronasituasjonen. I artikkelen under finner du kontaktinformasjon til noen av de beste stedene for slik informasjon. Illustrasjonsbilde.
Mange ønsker mer både konkret, praktisk og generell informasjon i forbindelse med coronasituasjonen. I artikkelen under finner du kontaktinformasjon til noen av de beste stedene for slik informasjon. Illustrasjonsbilde. Foto: Wilma Nora D. Nygaard / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonsbehovet rundt coronaviruset er meget stort. Her er de beste instansene for god og relevant informasjon om situasjonen og hvordan du kan forholde deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkehelseinstituttet er en god kilde til informasjon om status på smittesituasjonen (oppdatert daglig), bakgrunn og hvor du kan henvende deg.

Mer konkret praktisk informasjon om coronaviruset finner du på helsenorge.no.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe publikumstelefonen: 815 55 015. Telefonen er åpen hverdager 08-18 og helger 10-16.

Enkelte kommuner har også etablert egne publikumstelefoner.

Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på tlf. 116117.

  • På regjeringen.no får du oversikt over UDs reiseråd, og til hvilke land det er utstedt reiseråd relatert til utbredelsen av coronaviruset.

På grunn av enorm pågang ber Helsedirektoratet ber folk om å ikke ringe 113 eller 116117, dersom de er friske eller har spørsmål om coronaviruset. Nødnummeret 113 kan kontaktes ved livstruende sykdom eller skade.