Meny

– Vi er oss selv hele veien – vi er ikke skuespillere

Olav Grimdalen (49) fra Tangerudbakken blir ofte kjent igjen på gata. Foto: Foto: Agnete brun

Det er klart for ny sesong av populære «Tangerudbakken» på TVNorge. Olav Grimdalen (49) er lettet over at innspillingene er ferdig.

Gratulerer med ny sesong av «Tangerudbakken». Har du noen forklaring på hvorfor dere er blitt så populære

– Det er fordi at det treffer folk. Vi er oss selv hele veien, og vi er ikke skuespillere. Vi er en sammensveiset gruppe mennesker som er gode venner og trives godt sammen. Jeg flyttet inn 26. august i 2006, og da kjente jeg to av de andre som også er med i serien.

Hvordan er det å ha TV-kameraer rundt seg hele tida?

– Man blir vant med det. Det som også har vært morsomt uten om å være med i serien er å «voice», det vil si å være fortellerstemmen i serien. Det har vært kjempemoro. Det er andre som skriver for meg, men jeg gir beskjed om noe ikke stemmer. Men det har gått greit hittil. Jeg hadde vært med på en annen serie på TV før, og var vant med å ha kameraer rundt meg. Jeg var med på en serie på NRK1 som het «Den syngende bydel» (Stovner), som handlet om et kor som ble laget fra bunn av. Det endte opp med to konserter i Konserthuset før jul. Vi var også på tur til Paris og holdt konsert der. Jeg har fortsatt kontakt med dem som var med i serien, men synger ikke lenger selv.

Les også: Hekta på Jesus

Er det ikke litt trist at dette er siste sesong?

– Det er mer en lettelse enn en tomhetsfølelse. Alt er ferdig spilt inn, og det er greit å være ferdig. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli seks sesonger da vi startet. Det har vært utrolig mange opplevelser utenom serien, og jeg blir kjent igjen ute på byen. Men når noen drar meg i dressjakka sier jeg ifra. Men det har vært flere positive enn negative opplevelser.

Er TV noe du kunne tenke deg å gjøre mer av framover?

– Det vet jeg ikke. Men jeg har skjønt at det tar lengre tid å lage en serie enn det jeg trodde. Det har vært helt unikt å være med på dette, og jeg har lært mye.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser ikke så veldig mye.

Hva gjør deg lykkelig?

– Være sammen med familien. Gå på kino og konserter. Rett og slett ha et aktivt liv. Jeg liker godt action og komedie. Av musikk liker jeg gode norske band som Aha, Plumbo og DumDum Boys. Men også Westlife og Tetra fra USA, som er et kristenrockband. Jeg liker også godt country og dansebandmusikk.

Hvem var din barndomshelt?

– Ja hvem var det? Jeg gikk i en fantastisk klasse på barneskolen på Furuset, med Berit Bentsen som klasseforstander og Svanhild Bakke Jørgensen som spesiallær. Jeg gikk blant annet i samme klasse som hockeystjernen Ole Eskild Dahlstrøm. Så klassen min så jeg opp til.

Les også: Hunky Dora

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Man har alltid sine utfordringer.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da skeier jeg ut med Pepsi Max. Jeg drakk to øl for mye en gang, og siden har det blitt med det.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Der har jeg vært litt forsiktig. Men kunne nok ha gjort det. Det er saker jeg brenner for, som at det ikke er fritidsklubber for de med nedsatt funksjonsevne.

Er det noe du angrer på?

– Kan ikke komme på noe.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En kjæreste kanskje. Men har ingen spesielle i dag.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært