Tid for ny magisk reise ned i dypet

David Attenborough er tilbake med storslåtte naturbilder, denne gangen med musikk fra Radiohead og Hans Zimmer.

Filmskaperne brukte fire år på 125 ekspedisjoner i 39 land og samtlige verdenshav for å gjennomføre «The Blue Planet II». Se eksklusive scener som ikke blir vist på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC Earth flyttet nye grenser innen naturdokumentarer med oppfølgeren til «Planet Earth» - «Planet Earth II» - som for tiden går på NRK1 søndager. Nå er en ny naturserie på trappene som tar oss med inn i den største, men minst kjente delen av planeten vår – havene.

Nesten tre fjerdedeler av Jorden er dekket av vann, men vi vet mer om månens overflate enn vi gjør om det som skjuler seg på de store havdypene.

I 2001 gjorde den storslåtte naturdokumentarserien «The Blue Planet» sin entré. Der ble seerne tatt med på en unik visuell reise gjennom verdenshavene.

Nå har BBC sluppet en forsmak til oppfølgeren «The Blue Planet II», som kommer på norske TV-skjermer 29. oktober. Filmteamet har brukt fire år på 125 ekspedisjoner i 39 land, og gjorde opptak i samtlige verdensdeler og i alle verdenshav.

Les også: – Tror flere villdyr vil trekke inn i byene våre i fremtiden

Teasertraileren, som du kan se øverst i saken, byr på et musikalsk samarbeid mellom komponist Hans Zimmer og Radiohead: Sangen «(Ocean) Bloom» er en sammenblanding av seriens opprinnelige kjenningsmelodi og en ny tolkning av sangen « Bloom», som Thom Yorke skrev etter han så «The Blue Planet»i 2001.

Smakebiten byr på en rekke glimt av noen av de mest imponerende opptakene som er gjort i forbindelse med den nye serien. I tillegg inneholder den flere eksklusive scener som ikke vil bli vist i løpet av de sju episodene som vil gå på BBC Earth fra 29. oktober.

Og selvfølgelig: Det blir ingen skikkelig britisk naturdokumentar uten Sir David Attenborough, som i en alder av 91 fremdeles holder koken som «naturens stemme».

Les også:

Fant livsfarlig komodovaran på badet

Her kan du oppleve stjernene i «Planet Earth II»

Slangemareritt på stranden

Indias mest folkerike by hjemsøkes av «levende spøkelser»

Tett på naturens egen «klatremus»

«Planet Earth II» gir økt salg av villmarksreiser

Personvernpolicy