Enkelt triks gjør deg mer kreativ

En ny studie viser at klassisk musikk gjør oss mer kreative, skriver Forskning.no.
En ny studie viser at klassisk musikk gjør oss mer kreative, skriver Forskning.no.

En ny studie viser at klassisk musikk gjør oss mer kreative, skriver Forskning.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skyldes antagelig at musikken gjør tankemønstrene våre mer fleksible og dermed gir opphav til flere ideer, hever forskerne bak studien.

De oppfordrer folk til å høre mer på musikk når de skal være kreative.

– Musikk er lett å implementere i hverdagen når man skal skape de optimale rammene for en kreativ prosess, enten det gjelder forskning, utdanning eller arbeidsliv sammenheng, skriver forskerne i en pressemelding.

Les også: Denne maten forlenger livet

De mener det har vært et stort fokus på musikk i forskningsverdenen – men det er fortsatt altfor lite forskning på hva de enkelte musikktypene kan bidra med. I studien kom de frem til at det særlig er den glade musikken som skaper gode forhold for nye ideer og tankeprosesser.

Les også: Klassisk musikk gjør menn mer attraktive

Men hva som er glad musikk kan variere fra person til person.

– Det som er glad musikk for deg, er ikke nødvendigvis glad musikk for meg. For eksempel kan heavy metal være meningsfullt og forbindes med noe positivt for noen og stimulere til godt humør, sier hun og legger til at ulike kulturer også har ulike oppfatninger av glad musikk, sier Førsteamanuensis ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg universitet, Tatiana Chemi, som ikke har deltatt i arbeidet med studien.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no