Klassisk musikk gjør menn mer attraktive

Klassisk musikk får menn til å fremstå som mer attraktive, ifølge ny studie. Foto: AFP / NTB scanpix.
Klassisk musikk får menn til å fremstå som mer attraktive, ifølge ny studie. Foto: AFP / NTB scanpix.

Kvinner vurderer menn som mer attraktive dersom det spilles klassisk musikk, ifølge østerriksk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godt nytt for alle menn som spiller i klassisk orkester: Sjansen er nemlig stor for at du oppleves som mer attraktiv blant kvinner.

Det er i hvert fall konklusjonen i en studie fra Østerrike som ser på sammenhengen mellom musikk og attraksjon. Studien viste at kvinner vurderer menn som mer attraktive dersom det samtidig spilles klassisk musikk.

– Et vakkert ansikt er en av de viktigste fysiske egenskapene som kan spille inn i valg av partner. Vi ville finne ut om musikk kan forandre hvordan vi opplever et ansiktstrekk, sier Helmut Leder, en av forfatterne bak studien, til avisen Daily Mail.

Les også: Dette er de mest populære arbeidsgiverne

For å finne fram til svaret spilte forskerne klassisk musikk til 64 heterofile kvinner mens de viste bilder av 20 mannlige ansikter, alt fra attraktive til mindre attraktive. Kvinnene skulle så vurdere om de ville gå på date med mennene på bildene.

Studien viste at sjansen for at kvinnen ville dra på date, var større dersom de ble spilt klassisk musikk i bakgrunnen. Og jo mer kompleks musikken var, desto større var effekten på kvinnene. Særlig klassisk musikk fra 1800-tallet, som komponistene Schubert og Chopin, ga positive resultater, ifølge studien.

Les også: Kvinner i forhold mister lysten oftere enn menn

Forskerne forsøkte også samme eksperiment på en gruppe menn. 32 menn ble satt til å vurdere bilder av kvinner både med og uten klassisk musikk i bakgrunnen. Her gjorde imidlertid musikken få utslag.