Prins Harry: – Vanskelig å tilgi paparazziene

Se et utdrag fra de nye BBC-intervjuene med prins William og prins Harry, i forbindelse med at det er 20 år siden deres mor, prinsesse Diana, døde.
Artikkelen fortsetter under annonsen

31. august er det 20 år siden prinsesse Diana døde. Prins Harry synes fremdeles det er vanskelig å godta omstendighetene rundt morens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Diana av Wales døde tragisk i en bilulykke i Paris 31. august 1997, etter å ha blitt jaget av paparazzi-fotografer. Hun etterlot seg to sønner, prins William, som da var 15 år og prins Harry, som var 12 år da ulykken skjedde.

I forbindelse med at det er 20 år siden Dianas død, snakker hennes to sønner om hvordan de opplevde ulykken og tapet av moren i en ny BBC-dokumentar, «Diana, 7 days».

ABC Nyheter har fått tilgang til et utdrag fra et intervju med de to, som skal sendes på BBC One førstkommende lørdag kveld.

Les også: Prinsene William og Harry lager Diana-dokumentar

Bærer nag til paparazziene

For prins Harry har det vært spesielt vanskelig å godta paparazzienes rolle i bilulykken som tok livet av moren.

– Jeg synes noe av det vanskeligste å godta er det faktum at de menneskene som jaget henne inn i tunnelen var de samme menneskene som tok bilder av henne mens hun fremdeles lå døende i baksetet. William og jeg vet det. Vi har blitt fortalt av flere at det var tilfellet, sier prins Harry til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diana hadde fått både hode- og hjerteskader i kollisjonen, men var fremdeles i live umiddelbart etter ulykken.

– Istedenfor å hjelpe tok de bilder av henne mens hun lå døende i baksetet, og så havnet de bildene i nyhetsredaksjoner rundt om i landet vår, sier Dianas yngste sønn i intervjuet.

Les også: Prins William og Harry: Angrer på siste telefonsamtale med Diana

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

William: Ville gjøre moren stolt

I intervjuet reflekterer prins William over at 15 år er en altfor ung alder å miste moren sin i, og at det dessverre er noe mange unge opplever. Han tror en slik traumatisk opplevelse kan takles på flere måter.

– Det vil enten definere hvem du er eller knuse deg, og jeg ville ikke la det knuse meg. Jeg ville at det skulle definere meg. Jeg ville at hun skulle være stolt av den personen jeg skulle bli, sier prins William.

Han ville ikke at verden skulle huske henne for to sønner som ble fullstendig knust av dødsfallet og som aldri klarte å hente seg inn. Prins William ville ikke at morens kjærlighet, omsorg og harde arbeid med dem da de var små skulle være forgjeves.

Prins Harry på sin side har i tidligere intervjuer snakket om hvordan han prøvde å fortrenge dødsfallet ved å la være å snakke om det. Det angrer han på den dag i dag. Se video under: