Prinsesse Diana i hemmelig lydopptak:

– Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene

<p>Prinsesse Diana snakker ut om sitt forhold til prins Charles i et hemmelig lydopptak. Foto: AP</p>
Prinsesse Diana snakker ut om sitt forhold til prins Charles i et hemmelig lydopptak. Foto: AP

Nye detaljer om forholdet mellom prins Charles og prinsesse Diana i ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte stor oppmerksomhet da forfatteren Andre Morton i 1992 utga boken «Diana: Her True Story – in Her Own Words», som var basert på livet til prinsesse Diana.

I forbindelse med boken hadde Morton snakket med prinsessen.

Men det var flere detaljer om prinsessens liv med prins Charles som ikke kom med i boken, og har senere blitt holdt hemmelig.

Helt til nå.

Les også: Prinsene William og Harry lager Diana-dokumentar

– Skalv og var redd

Ettersom det er 20 år siden Diana døde i en bilulykke i Paris, har forfatteren delt hemmelige lydopptak Diana selv spilte inn i forbindelse med boken.

De britiske prinsene Harry (t.h.) og William skal nå lage dokumentar om sin avdøde mor, prinsesse Diana, i anledningen 20-årsmarkeringen av hennes bortgang. Foto: Reuters
De britiske prinsene Harry (t.h.) og William skal nå lage dokumentar om sin avdøde mor, prinsesse Diana, i anledningen 20-årsmarkeringen av hennes bortgang. Foto: Reuters

I opptakene, som britiske Daily Mail har fått tilgang til, forteller prinsessen om sitt turbulente forhold til prins Charles, og om hvordan hun kastet seg ned en trapp for å få hans oppmerksomhet.

– Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene, i et forsøkt på å få min ektemanns oppmerksomhet. Få ham til å høre på meg. Jeg hadde fortalt Charles at jeg følte meg desperat og at jeg gråt hele tiden. Han påsto at det var krokodilletårer. «Jeg kommer ikke til å høre på deg», sa han. «Du gjør alltid dette mot meg. Jeg stikker og rir nå». Så jeg kastet meg ned trappene. Dronningen kom ut, og var skrekkslagen. Hun skalv og var tydelig redd.

Les også: Prins William snakker ut om tapet av moren

– Ingen forsto meg

Diana sier videre at hun trengte å få lov til å tilpasse seg sin nye rolle som prinsesse.

– Jeg vet at det var galt av meg, men ingen rundt meg forsto meg. Jeg trengte ro, at noen passet på meg i trygge omgivelser, og at folk forsto lidelsen og angsten som forgikk i hodet mitt. Det var et desperat rop etter hjelp, sier hun i opptaket.

Prins Charles og prinsesse Diana på deres bryllupsdag i 1981. Foto: AP Photo / NTB scanpix Foto: AP
Prins Charles og prinsesse Diana på deres bryllupsdag i 1981. Foto: AP Photo / NTB scanpix Foto: AP

Hver eneste dag leste Diana aviser hvor hun var omtalt, og fikk en oppfatning om at alle synes hun skapte vanskeligheter for prins Charles.

– Kritikken gikk hardt inn på meg, fordi jeg prøvde så hardt å vise kongefamilien at jeg ikke kom til å skuffe dem. Men tydeligvis var de ikke av samme oppfattelse. Vi hadde et par episoder der jeg prøvde å kutte meg, kaste ting ut av vinduet, knuste glass. Jeg satte en støkk i dem alle, sier hun i lydopptaket ifølge Daily Mail.

Les også: Brev fra Diana solgt for 160.000 kroner

Turbulent ekteskap

I opptakene snakker prinsesse Diana også om forholdet sitt til andre medlemmer av kongefamilien.

Opptakene ble gjort i en av periodene med turbulens i ekteskapet til Charles.

Prinsesse Diana og prins Charles skilte lag i 1996, kun ett år før prinsessen omkom i bilulykken i Paris.

Personvernpolicy