– De voksne har tatt over Facebook

<p>Stadig flere godt voksne bruker sosiale medier som Instagram og Snapchat. Ungdommen mener de voksne tar over de sosiale kanalene. Foto: AP Photo/Karly Domb Sadof</p>
Stadig flere godt voksne bruker sosiale medier som Instagram og Snapchat. Ungdommen mener de voksne tar over de sosiale kanalene. Foto: AP Photo/Karly Domb Sadof

Sosiale medier blir stadig mer populært blant de godt voksne. Ungdommen forlater derfor noen av plattformene, for å slippe unna foreldrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommen fører an når det kommer til sosiale medier, men de eldre aldersgruppene er hakk i hæl. Det avslører en undersøkelse gjort av analyseselskapet Ipsos .

NRK var først ute med saken.

– Foreldrene kommer diltende etter

Over én million nordmenn over 40 år har profil i sosiale kanaler i 2017.

– Jeg er kanskje ikke like mye på Facebook, det brukte jeg mer før, nå har voksne tatt over den plattformen sier Emma Vaughan til NRK.

Cecilie Staude er ekspert på sosiale medier, og kan bekrefte at man ser en økende trend av at de voksne følger etter ungdommen inn i de sosiale kanalene.

– Først er det de unge som tar de i bruk de nye teknologiske løsningene og etter hvert kommer foreldre diltende etter, og til slutt besteforeldre. Dette ser vi med alle sosiale medier som har blitt populære, først Facebook og nå Instagram og Snapchat, sier Staude til NRK.

Les også: Har Snapchat-filtrene dine forsvunnet?

En undersøkelse gjort av Ipsos viser at stadig flere godt voksne oppretter konto i bildedelingstjenesten Instagram. Foto: skjermdump
En undersøkelse gjort av Ipsos viser at stadig flere godt voksne oppretter konto i bildedelingstjenesten Instagram. Foto: skjermdump

1 million brukere over 40 år

Det er spesielt bildedelingstjenesten Snapchat som merker økning, og på ett år har antallet brukere over 18 år økt med over 400.000.

Totalt sett har over 2,3 millioner myndige nordmenn Snapchat-konto og mer enn én million av disse er over 40 år.

Elisabeth Esmark har rundet 60 år og forteller statskanalen at hun bruker Snapchat for å holde daglig kontakt med familien.

– Jeg har barn og barnebarn, så i stede for å bruke Facebook, bruker jeg det for å sende bilder og følge opp, sier Esmark til NRK.

Både Instagram og Facebook er også svært populære kanaler blant de godt voksne viser undersøkelsen til Ipsos.

I fjor hadde 13 prosent menn og 22 prosent kvinner over 60 profil på Instagram. I 2017 har tallene steget til 23 og 30 prosent.

Facebook merker også pågang av de øvre aldersgruppene og har økt fra 63 til 73 prosent, viser undersøkelsen.

Les også: Komiker beklager posering med avkuttet Trump-hode

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy