Blodfersk blogger fascineres av kriminelle handlinger
Birthe Steen Hansen skriver om mord og mørke gjerninger på Krimdokumentet. – Hadde jeg ikke valgt journalistikk, så hadde jeg nok blitt politi, forteller hun.
Navnet Dennis Andrew Nilsen sier deg kanskje ikke så mye, men dersom du befant deg i London i 1983 ville navnet gitt en skremmende mening. Den stille, ensomme og innadvendte mannen med norsk far ble funnet skyldig i drap på minst sek menn, og ble ikke tatt før likdelene begynte å hope seg opp.
Nilsen har innrømmet tolv drap. Han er dømt for seks av dem, men mistenkes for å stå bak minst 15 drap.
Les den første saken på Krimdokumentet: Den ukjente norske seriemorderen
En som derimot kjenner meget godt til Dennis Nilsen, er journalist og krimentusiast Birthe Steen Hansen. I slutten av mars lanserte hun bloggen Krimdokumentet, med den makabre og på samme tid vemodige historien om den halvt norske seriemorderen som første innlegg.
– Dette er noe jeg har tenkt og tenkt på i mange år før jeg endelig tok steget. Jeg kommer nok til å ville skrive om alle typer forbrytelser - både ferdig pådømte, justismord og uløste - så lenge det har potensial til å bli skrevet som en reportasje og ikke et referat, forteller hun til ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: De ble drept på kjærlighetens dag
– Hvorfor denne enorme interessen for mord og mørke gjerninger?
– Jeg har vært fascinert av krim siden jeg var liten og leste Nordisk kriminalkrønikene som min far hadde. Det er min foretrukne sjanger når det kommer til film, TV og bøker, og jeg foretrekker historier fra virkeligheten fremfor fiksjon, forteller hun til ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsen– Når du skal lage en blogg så må du gjøre noe som du brenner for og det er nok ikke noe annet jeg brenner like mye for. Hadde jeg ikke valgt journalistikk, så hadde jeg nok blitt politi.
Birthe Steen Hansen har som ønske å kunne publisere en sak i uken. Hun vil ikke legge noen grenser for hvor langt tilbake i historien hun skal gå.
– Så lenge det er mulig å gjøre research og det finnes noen som fremdeles lever som kan fortelle om det. Men ikke minst må den ha potensialet til å kunne bli en fin lesesak, avslutter hun.
Les også:
Makabre minner fra fortidens Wien