Trange bad trenger smarte løsninger - sjekk tipsene

På et lite bad er det viktig å utnytte plassen så godt som mulig. Bruk veggen og invester i praktiske møbler. Foto: Ikea
På et lite bad er det viktig å utnytte plassen så godt som mulig. Bruk veggen og invester i praktiske møbler. Foto: Ikea

Skal du pusse opp badet? Her er oppbevaringstipsene til små bad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Badet er et værelse mange prioriterer når de skal pusse opp i hjemmet sitt. Det kan bli en dyr affære, om man ikke velger å fornye badet med enkle midler.

I mange små boliger og leiligheter kan det være små bad med trangt om plassen. Her gjelder det å finne smarte og funksjonelle løsninger, slik at plassen kan utnyttes maksimalt. Med liten gulvplass kan det være en utfordring å skape nok rom til oppbevaring, men med lure oppbevaringsløsninger kan selv de minste badene romme mer.

Bygget om Ikea-møbel

«Vi hadde et ganske lite bad uten plass til et skap. Og fordi vi leide var det heller ingen mulighet til å erstatte noen av møblene», forteller en New York-beboer til nettstedet IkeaHackers.

De måtte derfor være kreative, men de opplevde at mange av de plassbesparende løsningene som fantes på markedet var både dyre og ikke særlig fine.

«Vi trengte en lukket oppbevaringsløsning som så ok ut, og som hadde åpning til det eneste strømuttaket på badet», beskriver de.

Løsningen ble en Ivar-hylle fra Ikea som de bygget om. Den ble plassert i bakkant av toalettet, med de nederste hyllene fjernet, og stoff på sidene for å gi den et mykere uttrykk.

Les også: 3.000 kroner kostet det å fornye badet

(Saken fortsetter under)

Her har beboeren brukt en Ivar-hylle fra Ikea til å lage et hyllesystem rundt toalettet. Hun trengte et hyllesystem med åpning til det eneste strømuttaket på badet, og bygde derfor rundt toalettet med åpning til veggen. De øverste hyllene ble dekket med stoff for å gi det et mykere uttrykk. Foto: Ikeahackers.net

Spesialtilpasset speil

Blogger og dekoratør Signe Schineller har valgt å tegne sin egen dusj som hun deretter fikk laget hos en glassmester. De lange, rette linjene gir et estetisk uttrykk og siden dusjen er tegnet og tilpasset hennes bad er den plassbesparende sammenlignet med et dusjkabinett.

- Den går helt opp til taket slik at dampen stiger rett opp der viften er. Det er praktisk på et lite bad, sier hun til bonytt.no. Det store speilet er også spesialtilpasset og gir en større romfølelse.

Les også: Bad med utsikt på toppen av bygård

(Saken fortsetter under)

En av løsningene på et lite bad er å få bygget en spesialtilpasset dusjnisje. Foto: Signe Schineller

Bruk veggen

Tomme vegger på badet kan brukes til mer enn håndklekroker. Utnytt den ledige plassen med smarte hyller og skap.

Bruk møblene

Det finnes smarte møbler som både er plassbesparende og med lure løsninger for oppbevaring. Skal du gå til innkjøp av baderomsmøbler kan det være greit å sjekke hva som finnes på markedet av flerfunksjonelle løsninger.

Fleksibelt

Flyttbare og mobile løsninger kan være kjekt på et lite bad. Har du ikke plass til tørkestativ på badet en vegghengt variant være tingen. Den kan også brukes til håndklær.

En ledig veggflekk i en krok kan utnyttes på mange måter. Her har de hengt opp kurver til baderomsartikler. Foto: Shelterness.com

Les også:

- Vi prøvde femti ulike løsninger på badet, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige

Da leiligheten på Sagene skulle renoveres, var gode oppbevaringsløsninger viktig

Slik maler du baderomsflisene

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Personvernpolicy