Meny

LEGO hyller NASA’s kvinnelige pionerer i nytt figursett

Sally Ride og Mae Jemison kommer i form av LEGO-figurer. Foto: Maia Weinstock

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem kvinnelige pionerer innenfor amerikansk romfart tar et kjempesprang fra den glemte delen av historiebøkene til barnerom og LEGO-samlinger verden rundt.

Det amerikanske romfartsprogrammets historie skjuler en rekke kvinnelige pionerer som gjorde en uvurderlig innsats, men som senere er sendt i glemmeboken.

Nå hentes fem av kvinnene frem for å bli udødeliggjort i en av verdens største leketøyserier.

Tirsdag denne uken annonserte LEGO at de skal produsere et nytt sett som omfatter fem kvinner som spilte en sentral rolle i det amerikanske romfartsprogrammet:

Sally Ride , den første amerikanske kvinne i rommet; Nancy Grace Roman , kjent som «moren» til Hubble Space Telescope; og Mae Jemison, den første afro-amerikanske kvinne i rommet.

Les også: Uten disse kvinnene hadde ikke USA vært førstemann til månen

(Saken fortsetter under)

LEGO-settet kommer mot slutten av 2017, eller tidlig 2018.

De to siste er Margaret Hamilton og Katherine Johnson , som hver på sitt vis bidro til å sørge for at USA vant kappløpet mot Sovjetunionen om å bli førstemann på månen. Katherine Johnson kan du ellers snart se på kino i Oscar-nominerte «Hidden Figures» med norsk premiere 10. mars.

Idéen bak figurene er signert forfatter Maia Weinstock som sendte inn forslaget til LEGO Ideas. Foreløpig er det ikke bestemt en endelig slippdato, men det nye settet vil komme enten sent 2017 eller i begynnelsen av 2018.

Les også:

Lego avslutter annonsesamarbeid med britisk avis

Denne tok det over 1.800 timer å bygge

Lego lanserer sin første figur i rullestol

Helse og livsstil
Populært