Meny

Snart kommer neglelakken som skal forhindre voldtekt

Selskapet Undercover Colours har laget en neglelakk som viser om drinken din har blitt tuklet med. Neglelakken ble først presentert i 2014 (se video).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste år vil neglelakken som kan avsløre om noen har puttet voldteksdop i drinken din, være tilgjengelig på markedet.

Mange voldtekter skjer på fest. Og noen ganger har offeret blitt dopet ned i forkant. Det kan skje ved at overgriperen heller såkalt voldtektsdop, for eksempel GHB eller rohypnol, i drinken til offeret uten at hun merker det. 

Ideen om at en neglelakk kan brukes til å avsløre om noen har tuklet med en drink, var det studenter ved North Carolina State University som kom opp med i 2014.

Siden har ingeniørstudentene startet selskapet Undercover Colours, som har utviklet neglelakken, etter å ha mottatt investeringsmidler på nesten 50 millioner kroner. Om få måneder ventes den å være tilgjengelig på markedet, melder The Independent.

Se også:   – Voldtekt er som ufrivillig te

Det finnes allerede andre hjelpemidler som kan brukes til å teste drinken. Tanken er at neglelakken, som mange uansett tar på neglene før en tur ut på fest eller på byen, vil være lett tilgjengelig og man diskret kan sjekke om man bør la glasset stå.

– Dypp ganske enkelt fingeren i drikken og i løpet av sekunder vil fargen endre seg, dersom drinken inneholder en av de vanlige voldtektsdopene, skriver Undercover Colours på sine nettsider.

Helse og livsstil
Populært