Meny

MC-klubb slår ring om rasismeutsatt 7-åring

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alle i den amerikanske byen Derry som liker at Eze har hvit mor og mørk far. Men nå har syvåringen fått 20 nye kompiser som passer på ham.

Når skoleklokka ringer, løper de fleste barna ut av skolebygget med høye hvin og ranselen på ryggen for å rekke skolebussen eller foreldrenes bil som står og venter. Men når syv år gamle Eze løper ut av skolen sin i Derry, New Hampshire denne novemberdagen, står det tjue MC-sykler og venter på ham.

Mange voksne ville nok blitt nervøse ved synet av tjue robuste mannfolk med skjegg og mørke solbriller, svarte skinnjakker og motorsykler som fyller lufta med bråket fra motorene. Men for syvåringen symboliserer MC-klubben trygghet og kjærlighet.

Nabolaget reagerer

Eze Stimson er blant de som er blitt ofre for den siste tids økte rasistiske strømning i USA. Det startet med hatske ytringer som ble skrapet inn i bildøra til moren Jaci, deretter ble det kastet en sagkrakk inn i hagen med samme budskap påskrevet. Nylig opplevde familien at noen kastet mat på bilen.

Nabolaget har reagert med avsky på det den lille familien er blitt utsatt for. En av dem er Steve Vachon, som er medlem av motorsykkelklubben Manchester Motorcycle Club.

– Noe slikt har aldri skjedd i gaten vår tidligere. Det er helt feil, og jeg liker det ikke, forteller Vachon til nyhetsbyrået KameraOne.

Les også:   Rasismen blomstrer i USA etter presidentvalget

Gjort til æresmedlem

Sammen med de andre medlemmene i motorsykkelklubben, bestemte Vachin seg for å vise Eze at han ikke trenger å være redd. De gjorde gutten til æresmedlem, gav ham egen jakke og hjelm, og Vachon tok ham med ut på tur med de tøffeste gutta i Derry.

– Jeg vil bare vise gutten at han har folk som er glad i ham, forklarer Vachon.

Moren Jaci setter enorm pris på den oppmerksomheten hun og sønnen har fått fra MC-klubben.

– Jeg tror det betyr alt for Eze. Han vet at byen støtter ham, at han kan være stolt over den han er og at han ikke trenger å være redd.

Selv har Eze planene klare for når han blir voksen.

– Når jeg vokser opp, skal jeg få meg motorsykkel!

Les også: 

SV: Valget av Trump endrer vårt forhold til USA

– Derfor stemmer «sinte, hvite menn» på Trump

Dobbelt så glad i Trump som nordmenn flest

Er du egentlig Trump-supporter?

Helse og livsstil
Populært