Slangemareritt på stranden

Her er et utdrag fra «Planet Earth II»-sekvensen som betegnes som enestående.

Du trenger ikke lide av slangeskrekk for å grøsse av «Planet Earth II»-sekvensen der nyklekte iguanunger må flykte for livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 6. november var det premiere på naturdokumentarserien «Planet Earth II» på BBC Earth. Og det er spesielt én sekvens som har gjort enormt inntrykk hos seerne skal vi tro reaksjonen i sosiale medier.

I forbindelse med episoden «Islands», reiste BBCs filmcrew blant annet til Galapagos for å filme baby-haviguaner som får en tøff start på livet. Vi ser de komme opp fra sanden etter å ha klekket dypt under overflaten, og raskt vende nesen mot havet. Men plutselig svermer det frem myriader av slanger som alle har lyst på iguan til middag.

Les også: «Planet Earth II»-produsent: – Dette ville vært umulig for ti år siden

En av de som var til stede og filmet dramatikken, var produsent Elisabeth White.

– Jeg tilbrakte det meste av tiden med hendene foran øynene mine mens jeg håpet at samtlige øgleunger skulle unnslippe slangene, fortalte White da ABC Nyheter nylig møtte henne i Oslo.

– Vi kunne ikke gjøre annet enn å la kamera gå, du kan ikke gripe inn i naturens gang. Men hver gang en av ungene slapp unna, tok jeg meg selv i nærmest juble høyt, mintes produsenten.

Her kan du se en bakomfilm fra da BBC gjorde de oppsiktsvekkende opptakene av slanger på iguanjakt:

«Planet Earth II» kommer på BBC Earth den 6. november kl. 21.00. BBC Earth er tilgjengelig gjennom de fleste TV-leverandører i Norge, men hos noen må du dog velge kanalen som en del av din grunnpakke.

Les også: Her kan du oppleve stjernene i «Planet Earth II»

Personvernpolicy