Blir dette årets julegave-hit?

Elektronikkbransjen har kåret det de mener blir årets julegavevinner. Hvis du ikke vil vite hva du fort kan ende opp med å få til jul, bør du la være å lese videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagbladet «Elektronikkbransjen» har kåret virtual reality-brillene Sony Playstation VR til «Årets julegave 2016».

– PlayStation VR er et dedikert VR-produkt som brukes sammen med en av de store konsollene i markedet; PlayStation 4. Dette er det første VR-produktet i en forholdsvis fornuftig prisklasse, fra en av de store aktørene i spillbransjen, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Les også: Her er de verste julegavene du kan få

Diger jury i sving

TEKNO-GURU: Ansvarlig redaktør i «Elektronikkbransjen», Stian Sønsteng, tror han vet hav som kommer til å ligge under mange norske juletrær i år.
TEKNO-GURU: Ansvarlig redaktør i «Elektronikkbransjen», Stian Sønsteng, tror han vet hav som kommer til å ligge under mange norske juletrær i år.

Sønsteng har ledet juryarbeidet som har kåret årets beste elektronikkprodukter

innenfor 13 ulike kategorier. Kåringen har involvert 51 bransjefolk og teknojournalister, som så har valgt årets julegave blant de 13 kategorivinnerne.

Hovedjuryen i kåringen venter at VR-kategorien som helhet kommer til å ha en kraftig utvikling framover, og at flere nye aktører kaster seg på bølgen. Allerede i dag finnes det mange ulike løsninger i ulike prisklasser, fra Googles papp-briller og Samsungs mobilbaserte system, til dedikerte rigger som HTC Vive og Sony Playstation VR.

Les også: Prøvekjør bil med VR-briller

Framtida er smart

En annen trend som skilte seg ut i årets kåring, er at også hvitevarer og småelektriske produkter blir «smarte» og trådløse.

– I alle de tre hvite kategoriene ble det et trådløst produkt som stakk av med seieren. Det viser at markedet nå er klare for smarte produkter også på kjøkkenet, badet og vaskerommet, sier Sønsteng.

Blant vinnerne finner vi både en «smart» tannbørste fra Oral-B og en «smart» vaskemaskin fra Bosch.

Les også: – Dataspill motvirker depresjon hos eldre

Personvernpolicy