To døgn i Altaelva solgt for 190.000 kroner

Altaelva i Finnmark. Foto: Reddvillaksen
Altaelva i Finnmark. Foto: Reddvillaksen

I løpet av av noen få kveldstimer torsdag fikk Villaksauksjonen 2016 inn 1.039.000 kroner. Selve rosinen i pølsen, to døgns fiske i Altaelva i Finnmark, gikk alene for svimlende 190.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi hadde et mål om å nå en million kroner i kveld, og det klarte vi med god margin. Vi er veldig fornøyde med givergleden, sier styreleder i Reddvillaksen, Jens Olav Flekke, til Hooked

Den ideelle organisasjonen han leder arrangerte Villaksauksjonen for tolvte gang denne uken. Oppmøtet i auksjonshuset på Grev Wedels plass 9 i Oslo var godt også i år. Primært var det fiskedøgn i små og store elver som røk under hammeren, men også fiske-relatert utstyr og lignende har fått nye eiere i kveld. Alle inntekter går uavkortet til Reddvillaksens arbeid for å gjøre nettopp det navnet deres bærer vitnesbyrd om.

Les også: Drømmefangstene har blitt rå kroppskunst

Under kveldens auksjon, som gikk mellom klokken 17.30 og 21.30, var fiskedøgn i til sammen 40 elver under hammeren. Dette ble det altså gode penger av. Der de mindre elvene gikk for noenlunde beskjedne summer mellom 5.000 og 10.000 kroner, ble det kjapt snakk om alvorlig mye drøyere summer i de største og mest eksklusive elvene. Alta alene genererte hele 190.000 kroner. Dette er 60.000 mindre enn i fjor, men likevel en fantastisk sum for villaksvennene.

Hvor mange døgn en får fiske og hvor mange fiskere som får være i aksjon om gangen, varierer fra elv til elv. I Alta, som er selve kronjuvelen blant de norske lakseelvene som er med i auksjonen, er det en eneste stang over to døgn som blir auksjonert bort. Denne stangen kan riktignok gå på omgang mellom inntil tre fiskere, men med en prislapp på 190.000 kroner, er det vel nokså usannsynlig at fiskeren som fikk tilslaget kommer til å dele med noen.

Reddvillaksens åpne nettauksjon åpner for øvrig 4. november. Her legges det ut en lang rekke flotte objekter, så dersom du ikke fikk med deg kveldens auksjon, har du nye muligheter om en ukes tid.

Les også:

Andreas fikk kjempegjedde på over 130 centimeter

Sjekk Vilhelm sin rekordstore spisskate

Utrolig fiske med en skikkelig prikk over i-en

Saken er opprinnelig publisert på Hooked.no

Personvernpolicy