Meny

20 år etter Rønningen la opp er marerittet over

Den norske brytelegenden Jon Rønningen møtte veggen etter idrettskarrieren. Her med gullmedaljen fra Seoul i 1988. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg måtte pante flasker for å få råd til brød, sier Jon Rønningen til Se og Hør. 

I et lengre intervju med Se og Hør forteller Jon Rønningen (53) hvordan han måtte pante flasker for å få råd til brød. 

Etter to OL-gull, EM- og VM-gull tok han hele Norge med storm, men baksiden av medaljen har ikke offentligheten fått høre om inntil nå. 

Neste år kommer Rønningen med en biografi om sitt liv, til Se og Hør sier brytelegenden at «jeg vil hevde jeg har bare fungert på idrettsarenaen, ikke i privatlivet».

–  Jeg ofret alt for idretten. Man blir superegoist, det har jeg skjønt i ettertid. Men det var det eneste livet jeg kjente. Det er ikke artig å tenke på at det har gått ut over dem jeg har vært glad i, sier Rønningen til bladet.

Les også:  Ti minutter i Las Vegas forandret livet for Steffen Tangstad

Milliongjeld

Etter endt karriere i 1996 satt eks-bryteren igjen med milliongjeld, skilsmisse og depresjoner. 

Det hele begynte med en gratis tomt på Kolbotn utenfor Oslo.

– Folk tror nok at jeg fikk huset ferdig med nøkkelen i døra. Men det var et byggesett og en uferdig tomt. Jeg hadde ingen anelse om omfanget, og kunne ikke slå inn en spiker. Noen folk hjalp meg litt, men jeg hadde heller ikke peiling på økonomi, sier Rønningen og fortsetter:

– Det ble et håpløst prosjekt. Det var så ille at jeg måtte pante flasker for å få råd til brød. Jeg ble millionær i gjeld på grunn av den gaven. 

Les også: Her er tegnene på depresjon

Bare nedover

Etter boligdrømmen som endte i knus, endte Rønningen opp i en sokkelleilighet uten vinduer. I tillegg endte enda et ekteskap i skilsmisse. 

–  At jeg hadde det veldig tøft, er noe jeg ikke legger skjul på. Det har tatt tid å komme seg videre. Jeg har tatt et trinn av gangen. Gode venner fra brytemiljøet har vært til stor hjelp, forteller Rønningen til Se og Hør.

I dag bor han i Finnmark og lever lykkelig i forhold med en ny kjæreste. 

Les om Norges nåværende bryte-konge: Berge vurderer fire nye år

Helse og livsstil
Populært