Velourdress: Høstens hotteste plagg

ER VELOURDRESSEN TILBAKE?: Ja, mener ekspertene. Her ser vi Paris Hilton fra tidlig 2000-tallet. ILLUSTRASJONSFOTO:
ER VELOURDRESSEN TILBAKE?: Ja, mener ekspertene. Her ser vi Paris Hilton fra tidlig 2000-tallet. ILLUSTRASJONSFOTO: Foto: Getty Images

– Jeg hater å elske velourdressen. Eller var det omvendt?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei, velourdressen er ikke lenger forbeholdt Paris Hilton, Britney Spears og jentene i Mean Girls. Nå skal tidenes mest behagelige plagg også brukes utenfor hjemmets fire vegger. De fleste har kanskje et lite elsk/hat-forhold til kosedressen, men hvis du våger er du faktisk ultratrendy om du bruker velourdressen offentlig.

– Jeg hater å elske velourdressen. Eller var det omvendt? Uansett er det ikke til å stikke under en stol at den er en av høstens hotteste plagg. Hemmeligheten ligger i stylingen, sier Ida Elise Einarsdottir, moteblogger og redaktør for nettmagasinet Vixen.

Moteblogger og PR-agent, Henrik Skansen, stemmer i.

– Jeg elsker velourdressen og kjøpte meg faktisk en rosa velourdress sammen med en kompis i 2014. Hvis man bruker den med rett sinn, og eventuelt en smule ironi slik det er for min del, er velourdressen dødsfab, sier han.

CHILL: Paris Hilton bruker velour-buksen på en avslappet og kul måte. Foto: Getty Images
CHILL: Paris Hilton bruker velour-buksen på en avslappet og kul måte. Foto: Getty Images

Vouge digger den

Moteekspertene er klare på at det er helt innafor å bruke kosedressen offentlig.

– Velourdressen kan absolutt brukes ute. Vi har allerede sett den både på catwalken, hos noen av verdens fremste designere, på moteredaktører, stylister, bloggere og it-jenter. Allerede i januar i år skrev Vouge en artikkel om hvordan man skal bruke en Juicy Coture-velourdress i 2016, og da vet du at det er innafor, sier Einarsdottir.

Du har kanskje også fått med deg at velourdressen har fått sin egen hashtag? #TrackIsBack oppstod etter at velourdressen dukket opp på catwalken hos Velements SS17 under Paris Couture Week tidligere i år.

Slik styler du den

Når man først har tatt steget å bruke den offentlig, hvordan skal man style velourdressen?

– Det kommer an på hvor og hvorfor du bruker den. Bruker du den som en referanse til Velements SS17 kan du enkelt style den med et par stiletter til fest. Om du derimot bruker den til å slappe av i, kan du kjøre på med et par hvite sneakers til og fra butikken, sier Skansen.

ROSA: Den rosa varianten av velourdressen er trolig den hotteste. Våg og gå for hele drakten samtidig! Foto: Getty Images
ROSA: Den rosa varianten av velourdressen er trolig den hotteste. Våg og gå for hele drakten samtidig! Foto: Getty Images

– Velourdressen kan styles opp og ned etter anledning, og kan fint brukes både til hverdags og fest. De aller modigste bruker hele dressen sammen, men det er ingenting i veien for å bryte opp settet dersom du synes topp-til-tå-velour blir litt for mye av det gode. Det at du fint kan bruke over- og underdelen hver for seg gjør at velourdressen er en anvendelig investering, sier Einarsdottir og legger til:

– Hvis du går for den klassiske Juicy Couture-varianten med strikk i beina kan du style underdelen med for eksempel en stor strikkegenser og en chunky platåsandal for en kul kontorlook.

Einarsdottir tipser om å style velouroverdelen sammen med et plisséskjørt, boots og en statementskjorte.

Les også: Ser du hva som er galt her?

Party og chill

Hvis du bruker hele dressen samtidig, har du mange stylingmuligheter.

– Bruk hele dressen sammen med sneakers og sesongens bomberjakke for et avslappet, men trendy uttrykk. For en partylook kan du derimot kombinere hele dressen med høye hæler og et silkeskjerf rundt håndleddet, sier hun.

– Bruk velourdressen sammen med et par UGGs og en Lous Vuitton Speedy, anbefaler Skansen.

Prøv deg gjerne frem og lek med teksturen når du skal style velourdressen.

– Materialet velour er superspennende. Lek deg med det i møtet med andre type materialer og overflater – gjerne lag-på-lag med for eksempel sesongens skinn, fake fur, shearling, silke, plissé og denim, råder moteredaktøren.

– Skal du gå for looken som Velements viste under SS17-visningen, bør du kjøre overdelen så plain og tight som mulig, mens buksene bør være flared, skyter Skansen inn.

Les også: Ikke gjør dette med badetøyet ditt

Unngå slitte flip flops

Hvilken velourdress du går for er selvfølgelig smak og behag, og mest sannsynlig vil du finne noe på markedet som passer deg.

– Denne sesongen kommer velourdressen i forskjellige utgaver – alt fra den klassiske Juicy Couture-varianten med strikk i beina til den mer oversized varianten med rette bein eller flare. Den kommer dessuten i en rekke forskjellige farger, der rosa synes å være den aller hotteste, sier Einarsdottir.

Er det noen tabber man kan gjøre her?

– I utgangspunktet skal man vel ka litt guts for å bruke velourdressen fra topp til tå. Et tips er å ikke ta seg selv for høytidelig. Velourdressen kan virke litt ufortjent morsom, og det skal ikke så mye til for at du blir seende ut som jentene i Mean Girls eller i Clueless. Det er for så vidt ikke noe galt i det, men pass på at velourdressen ikke blir for hverdagslig, sier hun og legger til:

– Unngå slitte sneakers, flip flops og helsesko med håret i knute, selv om trenden absolutt er kul som en del av athleisure-bølgen, sier Einarsdottir.

Saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

- Treningstightsen har blitt den nye jeansen

Gutter, styr unna klær som er oversized

Nå er dette skjørtet tilbake i motebildet

Personvernpolicy