Ser du hva som er galt her?

<p>IRRITERENDE: De aller fleste har nok opplevd å ha en skjorte som sitter som dette. Få tips til hvordan du unngår det, og hvordan du finner riktig skjorte. Foto: Christian Ruud</p>
IRRITERENDE: De aller fleste har nok opplevd å ha en skjorte som sitter som dette. Få tips til hvordan du unngår det, og hvordan du finner riktig skjorte. Foto: Christian Ruud

Unngå disse skjortetabbene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enhver basisgarderobe bør inneholde en skjorte.

Men hvilke skjortefasonger bør du gå for og ikke?

– Det er viktig å velge skjorte ut i fra hva slags fasong du har. Det beste tipset er å velge en skjortevariant som du føler deg vel i, som ikke er for stor eller liten, og som har et riktig snitt til din figur, sier stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

– Alle kan bruke skjorter. Det viktige er å avpasse fasongen, stofftypen, lommer og annen pynt til kroppsfasongen din, sier stylist Marianne MacCulloch Schaathun.

Skjortefasongen som kler alle

En skjorte med innsving passer de aller fleste.

– Er du smal i livet, og har en såkalt timeglassfigur, er det fint å fremheve dette med skjorter som er innsvinget i fasongen, sier Stiansen.

– En skjorte som har innsving i livet kan gi en illusjon av at du er smalere i livet. Har du både eple- og pærefasong, er altså innsvingede overdeler svært flatterende og et hett tips, legger hun til.

Er du rett og gutteaktig i fasongen, kommer du gjerne unna med det meste.

– Da kan du enten velge en innsvinget skjorte for et inntrykk av mer feminine former, eller velge en rett modell og spille på det mer androgyne/minimalistiske, sier Stiansen.

Store fordeler

Har du stort frontparti, bør du ifølge Stiansen styre unna skjorter med brystlommer.

– Disse vil gjøre at du ser større ut enn du er, sier hun.

Også skjorter med veldig prangende farger og mønster bør du unngå.

– Dette vil bare tiltrekke seg fokus, og ikke akkurat gjøre deg noe mindre. Heller det motsatte, sier Stiansen.

Et annet tips om du har stor byste eller noen kilo ekstra rundt magen, er å gå for skjorter i mykere stoffer.

– Det viktige er at den føyer seg mykt over kurvene, så den faller fint. Det må være innsving i livet, ellers ser du større ut enn du er og mister den vakre midjen din, sier Schaathun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STYLINGTIPS (f.v.): Både Kourtney Kardashian, Eva Longoria og Nicky Hilton styler skjorta enkelt og hverdagslig til jeans. Longoria sin skjorte har innsving i livet, som fremhever midjen hennes. Foto: Stella Pictures
STYLINGTIPS (f.v.): Både Kourtney Kardashian, Eva Longoria og Nicky Hilton styler skjorta enkelt og hverdagslig til jeans. Longoria sin skjorte har innsving i livet, som fremhever midjen hennes. Foto: Stella Pictures

Unngå disse tabbene

Å velge feil størrelse er den mest vanlige feilen damer gjør når de velger skjorte.

– Det er ikke spesielt lekkert om du presser deg inn i en litt for liten skjorte, slik at knappene truer med å sprette av og du får sprikende glipper foran, uansett hva slags figur og størrelse du har, sier Stiansen.

Dersom du har en rett figur, er et stivt skjortestoff kanskje midt i blinken. Men dersom du har kurver bør du tenke deg om.

– Et stivt stoff vil gjøre at knappene foran lettere vil sprike, slik at BH-en synes og det stive stoffet vil falle dårlig over kurvene dine, sier Schaathun.

Dersom du er stor eller veldig liten, bør du ifølge Stiansen unngå ekstra store og oversized skjorter. De vil bare få deg til å se større ut enn du er.

Har du ikke kritthvite tenner, råder Schaatun deg til å ikke gå for kritthvite skjorter, fordi tennene da kan se gule ut.

– Kler du kalde farger, bør du heller gå for en off white skjorte. Kler du best varme nyanser, bør du gå for kremhvitt. Da stråler både huden og tennene, sier hun.

Les også: Dette var terrassen før

Stylingtips til skjorte

Har du timeglassfigur kan du understreke dette ved å bruke et belte i livet, eller velge en skjorte med innsvinget fasong.

Har du eple- eller pærefasong, er det ifølge Stiansen også flatterende med innsvingede varianter, som gjerne henger utenpå buksen eller skjørtet.

– Pass også på at du har riktig lengde. Har du pærefasong, og du er bredest nede, er det ikke noe pent om skjorten stopper akkurat der du er bredest ved hoftene. Den bør enten stoppe litt over eller litt under, sier Stiansen.

Dersom du ønsker å skjule magen, kan du velge en litt ledig skjorte og bruke den sammen ettersittende jeans eller et smalt skjørt for fin balanse i figuren. Omslagstopper eller skjorter er også et supert valg, som både gir deg fin fasong, samt skjuler noe av magen, sier Stiansen.

Når du styler en skjorte, kan du gjerne ta på deg et skjerf eller et smykke i halsen eller et par øredobber, sier Schaathun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL SKJØRT OG SHORTS: En klassisk skjorte går til det meste, og hvit skjorte til jeans i alle former er superlekkert! Her sett på Nicky Hilton, Tallulah Willis og Elsa Hosk. Foto: Stella Pictures og Getty Images
TIL SKJØRT OG SHORTS: En klassisk skjorte går til det meste, og hvit skjorte til jeans i alle former er superlekkert! Her sett på Nicky Hilton, Tallulah Willis og Elsa Hosk. Foto: Stella Pictures og Getty Images

En klassisk kombinasjon

En hvit skjorte er lekker i kombinasjon med jeans i alle former.

– Eller sammen med et denimskjørt eller stretchy blyantskjørt for en avslappet hverdagslook. Alternativt kan den også brukes i kombinasjon med et A-formet, blomstrete skjørt, for en mer romantisk og feminin look, sier Stiansen.

En klassisk skjorte må ikke være hvit.

– Forøvrig er også denimskjorta eller den lyseblå skjorten veldig hot i år, som fint kan fungere som et alternativ til den hvite skjorten.

Les også:

Her er jenta gutter snur seg etter på gata

Kjenner du igjen disse ni veskene er du god

Hvilken BH skal du bruke?

Saken er først publisert på Klikk.no

Personvernpolicy