Meny

IOGT vil ha kurs om alkoholkultur for innvandrere

Mange kvier seg derfor for å være med på det sosiale etter jobb eller for å sende barna på fritidsaktiviteter, leirskole eller klassefest. Håpet er at jo mer de vet og forstår, jo tryggere kan de være i sine valg, sier hun. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOGT mener nyankomne til Norge bør få undervisning om norsk drikkekultur.

Alle som kommer til Norge må gjennom et kurs med 50 timer samfunnskunnskap som en del av introduksjonsprogrammet. Læreplanen er omfattende, men i dag står det ingenting om alkohol i den.

Rusforebyggingsorganisasjonen IOGT krever nå at norsk alkoholkultur blir en permanent del av opplæringen som gis til nyankomne i Norge, melder NRK.

– Mange tror at alle nordmenn drikker, at de drikker mye og at ungdommer har lov til å drikke. Informasjon er med på å bryte ned noen misforståelser og fordommer, sier Mirjeta Emini, organisasjonskonsulent i IOGT.

Les også: Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig

Hun sier denne misforståelsen fører til at mange kvier seg for å være med på det sosiale etter jobb eller for å sende barna på fritidsaktiviteter, leirskole eller klassefest.

– Håpet er at jo mer de vet og forstår, jo tryggere kan de være i sine valg. Alkohol preger det norske samfunnet sosialt sett. Da tenker jeg at vi ikke kan sende elever ut i samfunnet uten å ha snakket om dette, sier Emini.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus