Se «Titanic»-forliset, minutt for minutt

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Titanic» har tatt steget ut av historiebøkene og inn i sakte-TV-format.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da NRK kjørte sammenhengende live-dekning av Hurtigruten-skipet MS Nordnorge under dets 134 timers reise fra Bergen til Kirkenes i juni 2011, ble det en uforbeholden seersuksess som fikk stor oppmerksomhet i både norske og utenlandske medier.

«Hurtigruten – Minutt for minutt» satte verdensrekord i å være verdens lengste direktesendte TV-dokumentar i Guiness Rekordbok. Rundt halvparten av Norges befolkning fulgte med på det meste, og utenlandske medier skrev en rekke artikler om nordmenns sære TV-preferanser.

Nå har verdenshistoriens kanskje mest kjente skip, «RMS Titanic», inntatt sakte-TV-formatet. I videoen øverst kan du følge skipet minutt for minutt, fra øyeblikket før det treffer isfjellet til det ubønnhørlig forsvinner under overflaten.

Les også: Se de utrolige bildene av Titanics siste livbåt

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Utforsk en komplett gjengivelse

104 år etter at passasjerskipet «RMS Titanic» gikk ned under jomfruturen mellom Southampton og New York, virker interessen for katastrofen å være uten utløpsdato. Det er skrevet utallige bøker, du kan velge mellom en lang rekke film- og TV-dramatiseringer og gjenstander tilknyttet ulykkeskipet går for skyhøye priser på auksjon.

I 2017 kommer det etter planen et nytt dataspill på banen, «Titanic:Honor and Glory», der spilldesignerne hos Vintage Digital Revival lover å gi deg muligheten til å utforske en komplett gjengivelse av historiens mest berømte skip.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I «Titanic: Honor and Glory» spiller du en mann som blir beskyldt for en fryktelig forbrytelse. Når luksusskipet treffer et isfjell, blir det en kamp mot klokka for å renvaske navnet ditt, samtidig som skipet synker ubønnhørlig under føttene dine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Natten filmverden aldri har glemt

(Saken fortsetter under)

Titanic fotografert da det forlot Southampton 10. april 1912 for sin jomfrutur til New York. Fem dager senere sank det i Atlanterhavet og kostet over 1.500 mennesker livet. Foto: AP Photo

Fritt for mennesker

For å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt spillet, og samtidig samle inn donasjoner til å fullføre arbeidet, har Vintage Digital Revival laget en film der vi gjennom to timer og førti minutter er vitne til katastrofen som utspilte seg 15. april 1912.

Underveis kommer det opp opplysninger og fakta på skjermen relatert til det som skjer akkurat der og da. Filmen er ellers fri for menneskelige karakterer og hendelsene utspiller seg uten noe musikalsk bakteppe. Det eneste som bryter stillheten er lyden av selve skipet mens det glir ned i sin undergang.

Rundt 710 personer overlevde katastrofen som kostet over 1.500 mennesker livet. Siden er det skjedd flere skipsulykker som overgår i menneskelig lidelse. Like fult er det ingen som er like kjent og myteomspunnet som historien om da menneskets teknologiske overmot sank til bunnen av Atlanterhavet.

Les også:

Bildet av isfjellet som senket Titanic

Spiser opp Titanic

Titanic-fiolin solgt for rekordsum