Timiankoteletter med rotfrukter
Svinekoteletter blir aldri de samme etter dette.
Svinekoteletter er så undervurdert til middag. De er sunne, billige der de ligger og venter på deg i kjøttdisken. Timiankoteletter med rotfrukter er en smaksbombe som gjør at hverdagsmiddagen plutselig blir en fest!
Les også: Kan jeg steke frossent kjøtt?
Ingredienser til fire personer:
900 gram poteter
300 gram rotfrukter
250 gram gulrøtter
1 rødløk
1 ss olivenolje
1 ss honning
600 gram benfri svinekotelett
1 ts tørket timian
34, ts salt
2 krm svart pepper
2 hvitøksfedd
1 dl hvitvin
1 dl kremfløte
(1 ss hvetemel hvis du vil jevne sausen)
½ potte fersk timian
Slik gjør du det:
Skrell og kutt rotfrukter og poteter i biter. Legg alt i en ildfast form før du heller over olivenolje og honning. Strø over salt. Bak rotfruktene høyt i ovnen på 225 grader i cirka 30 minutter.
Del koteletten i en centimeter tykke skiver. Bland krydder og hvitløk og hell blandingen over kjøttet slik at alle bitene blir dekket mest mulig av krydderet.
Stek kjøttet i smør og olje i en stor stekepanne. Hell over hvitvin og kremfløte, la dette koke noen minutter. Dersom du vil ha en tykkere saus, jevn blandingen med en spiseskje hvetemel. Finhakk fersk timian og strø over. Server kjøttet med de bakte rotfruktene.
Les mer om Eurocash her.