Meny

Solid, smart og billig

ROBUST: Motorola Moto G har en del robuste egenskaper, som at den er vanntett og er utstyrt med Corning Gorilla Glass. © Hallvard Lunde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smart mobil for deg som vil ha en god og rimelig telefon.

Kort sagt:

+ Pris

+ Ok, ytelse

+ Vanntett

+ Svært god batterilevetid

- 8 GB lagring er lite (velg 16 GB-versjonen)

- Den sorte utgaven er litt anonym

- Ikke AC-nettverk

Motorola Moto G er Motorolas «arbeidshest»; en rimelig smartmobil med ok ytelse og med flere robuste egenskaper. For eksempel er Moto G vanntett ned til én meter (IPx7), den er utstyrt med Corning Gorilla Glass og den er utstyrt med et stort batteri (2470 mAh). Det skal gjøre at Moto G «alltid er tilgjengelig», for å bruke et sitat fra Motorolas egen nettside. Vi opplever også et reelt hopp i kvalitet og ytelse i forhold til de rimelige smartmobilene vi testet tidlig i 2014.

Testen av Moto G fortsetter under bildet.

FARGERIK: Vi testet den sorte og litt anonyme utgave av Moto G, men du kan få mobilen nesten som du ønsker. Både omrammingen av kameraet og bakdekselet kommer i mange friske farger.

Spesifikasjoner: Motorola Moto G

OS: Android 5.1

Skjerm: 5 tommer IPS

Oppløsning: 1280 x 720 punkter, 294 ppi

Prosessor: Quad Core 1,4 GHz

Minne: 1 GB RAM (2 GB på 16 GB-utgaven)

Lagringsplass: 8/16 GB

Minnekort: Maks 32 GB

Kamera 1: 13 MP

Kamera 2: 5 MP

WiFi: 802.11 b/g/n

Størrelse: 72,4 x 142,1 x 11,6 mm

Vekt: 155 gram

Annet: Vanntett (IPX7)

Litt anonym

Den svarte versjonen vi testet av Motorola Moto G er litt anonym. Den har en god 5-tommers skjerm, en buet og mørk bakside med et riflet mønster. Den buede formen gjør den ligger godt i hånda og den oppleves ikke like glatt som for eksempel iPhone 6s og Xperia Z5. Selv om den svarte utgaven av Moto G oppleves som litt anonym, får du Moto G med flere ulike farger som blå, hvit, sort, gul, grønn og brun. På nettet kan du også bygge din egen Moto G i mange spreke farger.

Designet gir likevel et visst inntrykk av at vi har med en robust mobil å gjøre. Den harde stålrammen rundt mobilen går en liten millimeter over kanten på skjermen, noe som gjør at vi tror Moto G kan tåle litt hardfør bruk. Den lett gummierte baksiden gjør også sitt til å understreke at Moto G er en mobil som ikke lett går i stykker.

God batterilevetid

Det store batteriet i Moto G medfører at mobilen leverer nesten 13 timer i vår batteritest. Det er det neste beste resultatet vi har oppnådd i år.

Her blir Moto G bare slått av iPhone 6s Plus.

I ytelsestestene skårer Moto G som en god mellomklassemobil. Litt forenklet kan vi godt si at den er drøyt halvparten så kraftig/rask som dagens toppmobiler. Der den skiller seg litt ut i negativ retning er på Ice Storm-testen, der den faktisk skåret dårligere enn forrige Moto G (2. generasjon).

Ekstrafunksjoner

Selv om Moto G er en rimelig mellomklassemobil, så har den et par smarte triks i ermet. Du kan for eksempel vri på mobilen to ganger i rask rekkefølge for å åpne kameraet. Rister du to ganger på mobilen, så slår lommelykten seg på.

Du kan også bli varslet om hendelser via den låste startskjermen. Holder du inne fingeren et sekund, så vises for eksempel innholdet i en e-post slik at du kan avgjøre om du vil åpne meldingen eller la være.

Appen "Moto Assist" er også nyttig. Den kan du «programmer» slik at den vet når du er i møter (sjekker kalenderen din) og vil derfor ikke ringe eller varsle om meldinger. Den vet hvor du bor, så den ringer ikke når du sover og så videre.

Testen av Moto G fortsetter under bildet.

ANONYM: Den sorte versjonen av Motorola Moto G er litt anonym, men gir likevel et robust inntrykk. © Produsent

Oppsummering

Moto G kommer i to versjoner. En med 8 GB minne og en med 16 GB minne. 8 GB er erfaringsmessig i minste laget. I tillegg får du 2 GB RAM om du går for 16 GB-versjonen. 16 GB-versjonen koster 400 kroner mer. Det tror vi er penger du bør bruke om du går for en Moto G.

Vi testet 8 GB-versjonen.

Moto G er en helt ok mobil. Den har en del morsomme funksjoner og vi liker godt at den er vanntett. Vi liker også at den koster en tredjedel av de fleste toppmobiler i dag. Moto G er et trygt valg om du ønsker en god og rimelig mellomklassemobil.

Spesifikasjoner

  • Produsent Motorola
  • Pris 1890

Konklusjon

Motorola Moto G er en helt ok mobil i sin klasse. Du bør imidlertid unngå 8 GB-modellen og heller gå for utgaven med 16 GB intern lagringsplass. Erfaringsmessig er 8 GB i minste laget, selv om du kan ha et minne kort på inntil 32 GB. 16 GB utgaven har også 2 GB RAM, noe som vil bidra til at den blir litt raskere enn vår 8GB-utgave med 1 GB RAM.

Moto G er utstyrt med et godt 13 megapiksels kamera og en enkel, men rask, fotoapp.

Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vårt gratis nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

Klikks karakter: 4

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus