Arrangerer Halloween-fest for ensomme barn

<p>— Mange synes det er rørende at jeg åpner hjemmet mitt for barn som ikke har et sted å feire Halloween, sier Maria Rønning (27) om tilbakemeldingen hun har fått etter hun delte invitasjonen på Facebook.</p>
— Mange synes det er rørende at jeg åpner hjemmet mitt for barn som ikke har et sted å feire Halloween, sier Maria Rønning (27) om tilbakemeldingen hun har fått etter hun delte invitasjonen på Facebook. Foto: Privat

Tobarnsmor fra Trondheim vil unngå at barn holdes utenfor Halloween-feiringen i helgen. Nå inviterer hun ensomme barn på feiring i sin egen leilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Det er veldig mye fokus på at man bør invitere alle i klassen til barnebursdager, men jeg savner det samme fokuset rundt Halloween-feiringen, sier Maria Rønning (27) til ABC Nyheter.

For å hindre at barn skal sitte alene idet Halloween-feiringen sparkes i gang i helgen har tobarnsmoren tatt saken i egne hender.

Gjennom sosiale medier inviterer hun nå barn til Halloween-fest i sin egen leilighet i Trondheim.

Var selv ensom som barn

Maria Rønning (27) vil unngå at barn sitter alene under Halloween-feiringen i helgen. Nå inviterer hun til Halloween-fest i sin egen leilighet. Foto: Privat
Maria Rønning (27) vil unngå at barn sitter alene under Halloween-feiringen i helgen. Nå inviterer hun til Halloween-fest i sin egen leilighet. Foto: Privat

Etter å selv ha opplevd ensomhet på kroppen som barn, ønsker Rønning å bidra til at flere blir inkludert under feiringen denne helgen.

— Da jeg var liten hadde jeg ingen å gå julebukk med. Jeg synes det var ekkelt å stå alene når det kom klynger med barn som sang og jeg følte meg veldig alene. Det er noe jeg ikke ønsker at andre skal oppleve, sier Rønning til Adresseavisa , som først omtalte saken.

Rønning vil lørdag stå klar i leiligheten sin på Byåsen i Trondheim, for å ta imot barn som ønsker å feire høytiden. 27-åringen har allerede kjøpt inn sminke til gjestene som ønsker å kle seg ut.

— Det er ikke alle som har råd til kostymer, men jeg tenkte at jeg kunne sminke barna. Planen er videre å spise godis og spasere rundt i nabolaget her, sier hun oppstemt til ABC Nyheter.

Les også: Selger ebola-kostymer til Halloween

Får positiv feedback

Invitasjonen delte hun på Facebook-siden «Barneutstyr i Trondheimområdet», torsdag. I løpet av kort tid hadde flere hundre likt innlegget hennes.

Til tross for mange liker-klikk er det kun seks foreldre som har vist interesse og meldt barna sine på Halloween-festen.

Rønning forteller at hun blant annet har blitt kontaktet av en «helgepappa». Han var interessert i arrangementet ettersom sønnen, som skal besøke ham i helgen, har få venner i bydelen hvor han bor.

— Jeg kan egentlig forstå at folk er beskjedne. Det er ikke normalt i Norge å presse seg på en annen familie, sier hun og understreker at hun håper at flere skal ta kontakt.

Les også: Tegnene på at barnet ditt blir mobbet

— Kan snu livet til et barn

Willy-Thore Mørch er spesialist i barnepsykologi. Han mener at flere bør gjøre som Maria Rønning. Foto: Privat
Willy-Thore Mørch er spesialist i barnepsykologi. Han mener at flere bør gjøre som Maria Rønning. Foto: Privat

Willy-Thore Mørch er spesialist i barnepsykologi ved Universitet i Tromsø. Han oppfordrer flere voksne til å gjøre som tobarnsmoren.

— Dette initiativet er udelt fint. Det veldig bra at voksne åpner opp hjemmet sitt for barn som mangler et sosialt nettverk - det burde flere gjøre, sier Mørch til ABC Nyheter.

Han tror at invitasjonen kan ha stor effekt for å bekjempe mobbing.

— Mobbing er et fenomen som gjerne rammer ensomme barn. Det er fint at noen voksne gjør en forskjell, og hjelper barn med å komme inn i et fellesskap hvor de har det hyggelig. Slike initiativ kan snu livet til et barn, sier Mørch.

Les også: Ensomme fikk feire jul med nye familier

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy