Hjemløs pianist rørte en hel verden – nå er han død

Britiske Alan (26) bergtok en hel verden, men kom seg aldri bort fra gata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen av den dryppendevåte mannen med en sovepose over skulderen som spilte Beethoven på et offentlig piano på jernbanestasjonen i Newcastle, gikk verden rundt i vår.

Mannen ble identifisert som 26 år gamle Alan Palmer. 10. oktober ble han funnet død på gaten i Newcastle, trolig som følge av en overdose.

Se også: Mistet grepet da kona døde. Her forbløffer uteliggeren «alle»

– Det er uvirkelig. Jeg så ham for to uker siden da jeg ba ham inn på en kopp varm kakao. Da vi sa farvel ga jeg ham en klem og fortalte at jeg elsket ham. Det er i det minste et godt minne å ha, forteller hans mor Catherine til lokalavisa Chronicle.

Ifølge moren hadde han en normal oppvekst og gikk på en kristen skole. Livet tok derimot en brå vending da han ble skilt fra moren til hans to barn og han ble heroinavhengig.

Se også: Uteliggeren Ryan forbauser med eget pianostykke

– Han var en god gutt. Han var veldig kreativ og elsket å spille på piano, trommer og gitar. Det var dessverre ingen lykkelig slutt for Alan. Jeg håper at folk vil tenke over at de hjemløse som de ser på gatene kan ha en helt normal bakgrunn og bare ha vært gjennom noen tunge perioder i deres liv, sier moren i en uttalelse.

Videoen av Alan på pianoet ble omtalt av medier verden over. I kjølvannet ble det satt i gang en innsamlingsaksjon for å skaffe ham et bedre liv.

Personvernpolicy