Slik bruker man telefonen som kjøkkenvekt

Det er en liten stund til denne funksjonen er tilgjengelig for alle. Men det kommer.

Med den nye Iphonen kan man veie små objekter ved å legge dem på skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er programvareutvikleren Simon Gladman som fikk den geniale ideen å ta i bruk 3D touch-systemet til Apple, for å veie plommer når man legger dem på skjermen.

Se også denne: Mobildekselet som tåler et fall fra himmelen

Merker trykket

3D touch ble lansert som en del av de nye telefonene fra Apple, Iphone 6s og 6s plus. Nå registreres det ikke bare at du berører skjermen, men også hvor hardt du trykker.

Veier plommer

Ved hjelp av denne teknologien har Gladman laget en applikasjon som sammenligner vekten til et objekt med det maksimale trykket telefonen kan oppdage. Gladman kaller appen «Plum-O-Meter», fordi han først og fremst har brukt den til å veie plommer.

Se også denne: Bøye-telefonen får gjennomgå på nettet

– Ikke kast kjøkkenvekten ennå

Appen kan også sammenligne vekten mellom flere objekter. Prosjektet er foreløpig på et tidlig stadium, og Gladman sier man ikke kan kaste kjøkkenvekten helt ennå. Objektene som veies må være tunge nok til å registreres av trykksensoren på skjermen. Samtidig kan de ikke være tyngre en trykket telefonen maksimalt kan registrere.

Se også denne: Han fikk den første Iphonen, så mister han den!

Må justeres

Verdiene som registreres vil også variere ut ifra hvor mange objekter som plasseres på skjermen. Men om du for eksempel vil finne ut av hvilken av plommene som veier mest, kan appen være et nyttig verktøy.

Apple godtar ikke ennå

Foreløpig vil ikke Apple godkjenne applikasjoner som kun vil fungere på telefoner med 3D touch. Dermed kan Gladmans app kun brukes på telefoner der man har brutt opp Apples restriksjoner. Men han håper han vil få muligheten til å tilby appen sin gjennom Apple Store.

Les også: Her lanserer Apple sin smartklokke

Personvernpolicy