Mater gatehunder fra egen lomme

HJELPENDE HÅND: Michael Baines mater nærmere 80 gaterhunder hver dag.
HJELPENDE HÅND: Michael Baines mater nærmere 80 gaterhunder hver dag. Foto: Privat

Den svenske kokken reiste til Thailand for å drive restaurant, men bruker nesten like mye tid på å lage mat til løshunder som til mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Baines vendte for 14 år siden snuten mot Thailand. Kokken fra Kristinehamn forlot Skandinavia og slo seg opp på restaurantdrift i Asia i stedet. Da han fikk besøk av en utslitt hund for fem år siden, ble en spire sådd i ham. Baines orket ikke se hunden lide og matet den daglig, skriver Newsner.

I løpet av de fem årene som har gått, har svensken med det store hjertet for menneskets beste venn hjulpet et utall gatehunder.

– Det var starten for meg og etter det har det bare fortsatt, forteller Baines til Newsner.

Baines ble da enig med seg selv om å hjelpe de hundene han kunne.

Les også: Dyrevernere stjal hund fra hjemløs mann

80 om dagen

Hver dag går han en fast rute og mater nærmere 80 hunder om dagen. Alt samtidig som han jobber i sin egen restaurant, og eier åtte egne hunder. Det godhjertede arbeidet koster ham omtrent 10.000 norske kroner i måneden.

ET LØFTET: Michael Baines har gitt seg selv et løfte om å hjelpe de han greier. Foto: Privat
ET LØFTET: Michael Baines har gitt seg selv et løfte om å hjelpe de han greier. Foto: Privat

Baines finansierer arbeidet med egne penger og donasjoner fra privatpersoner både i Sverige og Thailand. Når donasjonene ikke strekker til, graver han dypt i egne lommer.

– Jeg greier ikke å se hundene ha det vondt. Et løfte er et løfte, sier Baines til ABC Nyheter.

– Du har mye nærkontakt med gatehundene, er du ikke redd for sykdommer hundene kan ha?

– Nei, det er jeg ikke. Hvis jeg vet at en hund er syk bruker jeg hansker og vasker meg med alkohol som jeg alltid har med meg.

– Vil, men kan ikke hjelpe alle

For én mann alene å hjelpe alle gatehundene i Thailand er en umulig oppgave. Baines har derfor valgt seg et bestemt område han trår til i.

– Jeg kan ikke hjelpe alle, da hadde jeg gått under. Men jeg har alltid mat i bilen i tilfelle jeg ser noen som trenger det, sier Baines til ABC Nyehter.

Les også: Kvinnen får epilepsianfall - hunden reddet livet hennes

Han har skaffet nye hjem til mange og reddet enda flere fra sulten, men enda er det mange som trenger hans hjelp som aldri kan få det.

– Jeg ser ikke på det som håpløst, hvis ikke hadde jeg ikke gjort dette. Det jeg ønsker er at folk her tok mer ansvar for sine egne dyr, sier han til ABC Nyheter.

hjemmesiden sin forteller legger Baines ut bilder av hundene han hjelper. Han prøver også å fortelle hver enkelt hunds historie.

Personvernpolicy