Hentet 16-åring som hadde hengt seg, kom med gripende appell:

Politiet i Lund: – Hva fan er det vi holder på med!

FRA ET POLITIHJERTE: – For 25 minutter siden hengte du deg, 16 år gammel. Vi lyktes å redde deg. Du gråter. Mon tro hva du har opplevd av forferdelige ting? Slik skriver politimannen Tobbe på Lund Polis sin offisielle facebookside.
FRA ET POLITIHJERTE: – For 25 minutter siden hengte du deg, 16 år gammel. Vi lyktes å redde deg. Du gråter. Mon tro hva du har opplevd av forferdelige ting? Slik skriver politimannen Tobbe på Lund Polis sin offisielle facebookside. Foto: Lund Polis

Svensk politimann klarte ikke lenger å tie stille. – Tenk om dere med forutinntatte meninger om ensomtkommende flyktningebarn kunne vært med på jobben min én dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen Tobbe ved Lund politikammer i Skåne kommer med en enestående, gripende beretning på politiets offisielle Facebookside søndag, etter å ha berget en 16-årig flyktningegutt som hadde hengt seg.

«16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar slump kom din vän in i rummet några få sekunder efteråt och lyckades dra loss dig från snaran. »

skriver Tobbe på Polisen i Lunds facebookside, under den emosjonelle tittelen « VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?!»

«Stakkars lille gutt»

– Nå står jeg opp i ambulansen, bøyer meg over deg og trykker deg ned på båren i et forsøk på å få deg til å ligge stille... Et nytt angstanfall skyller over deg og du for enda et utbrudd. Gråten og skrikingen kommer igjen og du begynner å slå vilt omkring deg i et desperat forsøk på å slite deg ut av mitt grep, forteller Tobbe om dagens dont.

Han forteller at sykepleieren gir gutten enda en beroligende dose. Gutten roer seg, men fortsetter å gråte.

Politimannen beskriver sine følelser idet ambulansen farer gjennom mørket på vei mot sykehuset.

«Stakkars lille gutt. Hvilke frykelige ting har du opplevd i ditt liv? ...Din bakgrunn inneholder nok forferdelige ting jeg ikke engang kan forestille meg; et helvete som har knust deg innvending og fylt et så ungt menneske med all denne angsten og uroen.», skriver Tobbe.

Les også: Flyktninger i lastebil døde av kvelning