Digitalt liv etter døden:

Nå kan du la noen «arve» Facebook-kontoen din når du dør

<p>Nå kan du la en av dine nærmeste overta kontrollen over din Facebook-profil etter at du har gått bort. Skjermdump: Facebook</p>
Nå kan du la en av dine nærmeste overta kontrollen over din Facebook-profil etter at du har gått bort. Skjermdump: Facebook

La en venn få administrere Facebook-kontoen din eller velg å få slettet hele kontoen etter din død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du med et enkelt grep velge en person som kan ta hånd om brukerkontoen din på Facebook, etter at du selv er død.

Tjenesten har tidligere bare vært tilgjengelig i USA, men er nå også tilgjengelig for norske brukere, skriver Aftenposten.

Les også: Gjør Facebook mindre masete

Slik gjør du det:

For å velge det Facebook kalle en minnekontoforvalter, går du til «Innstillinger», så velger du «Sikkerhet» og deretter «Minnekontoforvalter». (På engelsk: «Settings», «Security» og «Legacy Contact».)

Personen du velger vil etter din død kunne skrive innlegg på tidslinjen din, svare på nye venneforespørsler og oppdatere profilbildet ditt. Vedkommende vil ikke kunne publisere som deg eller se meldingene dine, opplyser Facebook.

Minnekontoforvalteren din blir ikke varslet før kontoen din er gjort om til en minnekonto, men du kan velge å sende personen en melding når du aktiverer tjenesten.

Les også: Du skrev vel ikke det på Facebook?

Slett hele Facebook-kontoen

Alternativt kan du huke av for at Facebook-kontoen din skal slettes etter at du har gått bort. Da slettes profilen din så snart Facebook har fått beskjed om at du er død.

Medieviter Ida Aalen mener det siste valget er det beste med den nye innstillingen, og hun sier til Aftenposten at hun huket av der straks hun ble klar over muligheten.

Hun mener også minnekontoforvalter-tjenesten er bedre enn å gi passordet til en venn, som var alternativet tidligere.

– En minnekontoforvalter er et bedre alternativ enn å gi passordet til noen, men hvis man ikke liker tanken på en minnekonto, er et godt råd å huke av på at kontoen skal bli slettet, sier hun til Aftenposten.

Følg oss på Instagram - en annerledes nyhetsopplevelse

Personvernpolicy