Effektivisering:

Hjemmetjenesten får ikke lenger rulle opp damenes hår

<p>SLUTT PÅ RULLING: Hjemmepleiere i Øvre Eiker får ikke lenger bruke tid på å rulle håret til kommunens eldre, hjemmeboende og pleietrengende damer. Foto: Colourbox.com</p>
SLUTT PÅ RULLING: Hjemmepleiere i Øvre Eiker får ikke lenger bruke tid på å rulle håret til kommunens eldre, hjemmeboende og pleietrengende damer. Foto: Colourbox.com

– De får gå til frisøren, sier rådmannen i Øvre Eiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmepleierne i Øvre Eiker kommune i Buskerud får ikke lenger lov til å bruke tid til å rulle opp håret til kommunens pleietrengende, eldre damer. Dette har fått en snart 100 år gammel pleiemottaker og hennes datter til å reagere.

– Jeg har tatt tiden på dem. De flinkeste ruller opp håret mitt på tre minutter, de mer utrente trenger fem, forklarer den snart 100 år gamle damen til Bygdeposten.

Hun beskriver selv at hodet fungerer bra, men at kroppen er litt skranglete og at hun derfor trenger hjelp for å kunne fortsette å bo hjemme. Hun er svært fornøyd med pleien hun får, men synes det er synd at hun ikke lenger skal få rullet opp håret etter sitt ukentlige bad eller dusj. Hun klarer selv å ta rullene ut, hvis hun bare får hjelp til å sette dem i.

Hun mener det er kjønnsdiskriminerende at de innfører rullestopp, fordi menn som trenger hjelp til barbering eller stell av skjegg, får det.

Datteren, som selv er pensjonist og bor fem timer unna moren, håper kommunen vil snu i saken.

Les også: Hjelpepleier om jobbhverdagen: – Det river langt inn i hjerterota

– Gå til frisøren

Kommunens ferske rådmann, Trude Andresen, har ikke tall på hvor mye kommunen vil spare på innstrammingen, men sier til Bygdeposten at dette er en del av effektiviseringen i kommunen og at nødvendige helsetjenester har førsteprioritet.

– De får gå til frisøren som deg og meg, sier Andresen til Bygdeposten.

Heller ikke Frps toppkandidat foran kommunevalget, Elisabeth Uggen, har planer om å bidra til en snuoperasjon. Hun forteller at hun som pårørende, selv ruller opp hår. Uggen stiller seg tvilende til at det tar bare tre til fem minutter.

Les også: Sykehjemspasienter med demens lider unødig

– Må snu alle steiner

Ordførerkandidat Jørgen Firing (Ap) sier til Bygdeposten at helse- og omsorgsetaten har fått beskjed av kommunestyret om å snu alle steiner for å effektivisere, men understreker at det er bra for både den enkelte og for kommunen at folk blir boende hjemme så lenge som mulig.

– Det er veldig viktig for meg at den enkelte opplever å bli tatt godt vare på, sier Firing til avisa.

Følg oss på Instagram - en annerledes nyhetskanal

Personvernpolicy