Bomben tok beina hans - nå går han igjen

Ved hjelp av to mekaniske ben er Rick Clement ett skritt nærmere sin store drøm - å kunne gå til krigsminnesmerket i London, for legge ned en blomsterkrans på Våpenhviledagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med dyp konsentrasjon, tar Rick Clement et nytt tungt skritt etter det andre, med et godt tak på gelenderet til støtte. Dette er hans første steg siden han ble skadet av en Taliban-bombe, hvor han blant annet mistet begge beina.

Se bragden i videoen øverst!

Etter å ha aldri trodd at han skulle gå igjen, har den britiske Afghanistan-helten brukt den samme målbevisstheten som gjorde han til en dekorert leder i militæret, til å ta sine første sted på fem år.

Kalles «Robocop»

Clement beskriver seg selv som «Robocop», og ønsker å gi seg selv muligheten til å gjøre hva han vil i livet.

– Jeg var omringet av folk som kunne løpe maraton, svømme, klatre over vegger, og dette endret hvordan jeg tenkte, sier han til BigIssue, og legger til:

– Hvis de kan, så kan jeg.

Vil til The Cenotaph

Med hjelp av to mekaniske ben, har den tapre soldaten nå tatt sine første skritt mot sin store drøm – å kunne gå til The Cenotaph, et krigsminnesmerke i London. Der ønsker han ifølge nettstedet å legge en blomsterkrans på Våpenhviledagen, 11. November.

Les også: Chris er lam: Gikk for å ta imot vitnemålet

– For en stund siden ville det ikke vært mulig for meg å gjøre det, men teknologien har utviklet seg så mye.

– Jeg er ikke sikker, men muligheten er der for at jeg kan komme til å gå igjen, på en eller annen måte, sier han til nettstedet.

Hans store mot, har nå ført til at har får støtte, ikke bare fra venner og familie, men også fra millioner av mennesker på sosiale medier som følger hans historie.

Personvernpolicy