SELFIE-INTERVJUET - vår digitale hverdag:

– Jeg er jo kjent for å like mye...

Ulf Leirstein (Frp) har fått ny kjæledegge som han er i ferd med å bli kjent med.
Ulf Leirstein (Frp) har fått ny kjæledegge som han er i ferd med å bli kjent med. Foto: Ulf Leirstein

Ulf Leirstein bruker sommeren til å bli kjent med familiens nye kjæledegge. Han er også glad i Apple-dingser. På fritiden er han mye på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulf Leirstein (42) er parlamentarisk nestleder for Frps stortingsgruppe med lang fartstid på Stortinget. Han kommer fra Moss.

Dette gjør jeg nå: Leker med en liten pus! Vi fikk nytt familiemedlem i går. Endelig ferie, tid til familien og til å slappe av.

Dagens første knapp: iPhone.

Dagens første nyheter får jeg fra: NTB-appen og ABC Nyheter-appen. Da har jeg fått en rask og god oversikt over nyhetsbildet.

Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg sørget for at land som har innført politisk sensur på nett ikke lenger kunne sensurere.

Mitt favorittnyhetssted på nett? Har ikke ett sted...Men er god på å superraskt surfe gjennom alle websidene til de største avisene - og det gjør jeg flere ganger om dagen. Startsiden.no gir en god oversikt over alle avisene.

Jeg foretrekker å bruke: iPhone og iPad (og Apple Watch) fordi det er utrolig brukervennlig og jeg er en Apple-fan.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben: Intranettet og stortinget.no. Jeg følger debattene live i stortingssalen. Og regjeringen.no for aktuelle saker derfra.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted: Både SAS og Norwegian har gode apper når du er på reise med de flyselskapene, og OSL-appen er et must på Gardermoen. Jeg bruker Berg-Hansen-appen for å bestille.

Dette nettstedet bruker jeg mest på fritiden: Facebook. Er jo kjent for å like mye...

Min favoritt-app: Kalender-appen min. Den gir meg full kontroll på en hektisk hverdag.

Hvilken app skulle du ønske fantes? En app for å avgi stemme ved lokal- og stortingsvalg. Da hadde flere stemt.

Min favorittblogger: Stavrum.blogg.no
Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: All form for betaling. Fysiske kort og kontanter blir overflødig.

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er: Alle kan delta i diskusjoner og tilegne seg informasjon på en enkel måte.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: PicSync. Superenkelt å få over bilder og videoer fra mobilen over til PC.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Enda mer interaktivt for leserne. Skreddersydde løsninger som gjør at man kan slippe alt man ikke er interessert i.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde - hvilken app/nettsted velger du da? Viaplay- og Nettflix-appene. Helt genialt!

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? ABC Nyheter er gode på nyheter innafor en rekke kategorier. Bruker dere både for politikk og teknologi, mine to store interesser. ABC Nyheter burde kanskje tilby skreddersydde nyhetsbrev?

Tidligere selfies:

Siv Jensen (Frp)

Hans Christian Holte (skattedirektør)

Peter Batta (Huseiernes Landsforbund)

Linda Hofstad Helleland (Høyre)

Steinar Madsen (Legemiddelverket)

Christian Fr. Grønli (Ving)

Akhtar Chaudry (SV)

Personvernpolicy