SELFIE-intervjuet - våre digitale vaner:

Vil ha en app som fjerner alle apper

<p>BIL-SELFIE: Det finnes vel ikke et bedre sted å ta en selfie for lederen av stortingets transport- og kommunikasjonskomité enn i en bil. FOTO: Linda Hofstad.<br></p>
BIL-SELFIE: Det finnes vel ikke et bedre sted å ta en selfie for lederen av stortingets transport- og kommunikasjonskomité enn i en bil. FOTO: Linda Hofstad.

Høyres Linda Hofstad Helleland ønsker en app som viser trafikksituasjonen over alt, og en app for å fjerne alle appene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Hofstad Helleland, stortingrepresentant for Høyre

Min hjemmeside/startside på nett: Jeg går direkte inn via søkefeltet på de største avisene og selvsagt ABC Nyheter.
Dette gjør jeg nå: Leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomiteen, Høyre.

Dagens første knapp: Den er på iPhonen for å oppdatere meg på hva som har skjedd i verden i løpet av natten.

Dagens første nyheter får jeg fra Nyhetsmorgen på NRK P1, og de store nettavisene aftenposten.no , Dn.no , Adressa.no , vg.no

Mitt favorittnyhetssted på nett? Aftenposten.no og Adressa.no

Jeg foretrekker å bruke min mini iPad med tastatur overalt. Den er liten og nett, og passer fint i vesken.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben : Nettsiden til stortinget fordi der ligger alle dokumentene vi bruker, i tillegg til at jeg kommuniserer med mine kollegaer via intranettet.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted: Den desiderte beste for billige flybilletter er skyscanner. Last ned denne appen om du er glad i å reise. Ellers bruker jeg ofte tripadvisor for å teste hva andre gjester mener om hotell jeg har lyst til å booke.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden? Det blir nok Facebook , Twitter og Instagram

Min favoritt-app: NSB sin app for å sjekke ut togtider og bestille togbilletter er genial. Og Whatsapp, der holde jeg nesten daglig kontakt med jentegjengen og familen som er spredt rundt omkring.

Hvilken app skulle du ønske fantes? En app som viser trafikksituasjonen overalt, og en app som automatisk sletter alle appene du ikke bruker.

Min favorittblogger: Erna Solberg, fordi hun skriver veldig mye fornuftig :o)

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: Bruker til alle betaling- og bestillingsfunksjoner. Erstatter behovet for bl.a lommebok, minibankkort og bombrikke.

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er at det er tidsbesparende og enkelt. Sparer mye tid på å gå i banken for eksempel eller holde kontakten med kjente og kjære langt unna med Facetime, Whatsapp osv.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Appen One-note, det er mange som bruker den. Men må nevne den siden den er et smart verktøy som hjelper deg med notater, oppdaterer handlelister og merker av gjøremål. Den synkroniserer automatisk med skyen slik at alle enhetene blir oppdatert.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Det er umulig å si fordi den digitale medieutviklingen går i rasende fart og veldig mye vil skje bare de neste 5 årene, som vi ikke kan forutse i dag.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Spotify. Der kan jeg høre på all slags musikk.

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Det er ikke alt politikere skal eller bør svare. Rådgiving til mediebransjen er kanskje ett av dem.

Personvernpolicy