Norske jordbær er svindyre – så du vil ikke sløse

Norske jordbær er dyre i år. Skikkelig dyre. Best å ikke kaste bort dyrebare bær på hams-fjerning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske jordbærsesongen er i gang, men du må punge ut om du skal nyte godsakene.

Ifølge Dagbladet kostet kurver med norske jordbær alt fra 39,90 til hele 89 kroner da de var ute og sjekket mandag denne uka.

Da gjelder det å ikke sløse med jordbærene når de skal serveres!

Kast kniven

De fleste nordmenn serverer jordbær med fløte, melk, vaniljesaus eller kanskje bare sukker, til dessert sommeren gjennom.

Hvem har vel ikke stått i varmen med en kniv for å skjære vekk hamsen før servering – og når du endelig er ferdig har du kastet bort masse jordbær i forsøket? For ikke å snakke om de rosarøde neglene man får av alt klinet.

Til deg har jeg bare ett ord: Sugerør. Nesten uansett størrelse, men de normale du får i store pakninger på matbutikken kom best ut i vårt forsøk.

Fjern hamsen på 1-2-3

1. Sett sugerøret mot tuppen av jordbæret.

2. Stikk sugerøret inn og gjennom jordbæret.

3. Ta hamsen ut av søgerøret, og sugerøret ut av av jordbæret.

Se hvordan vi gjør det i videoen øverst i artikkelen.

Nå får du mer ut av jordbærene og ikke minst så ser de penere ut. Velbekomme!

PS: Om du sitter igjen med litt hams fordi jordbæret har litt rar form eller fordi du bomma litt, bare bruk tuppen av sugerøret til å ta de vekk. Det er enklere enn å begynne å fikle med fingre eller kniv.

Slik sjekker du om batteriene er tomme eller fulle:

Supert triks mot is-gris på fingrene:

Personvernpolicy