Millionbeløp samlet inn til anoreksirammede Rachael (37)

Rachael Farrokh som er 170 centimeter høy og veier rundt 20 kilo, har brukt sosiale medier til å be om hjelp. Nå er nok penger samlet inn til at hun kan få startet behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37 år gamle Rachael Farrokh har alvorlig anoreksi og helsen hennes har sviktet helt.

Med sin svært lave kroppsvekt har hun fått beskjed fra flere behandlingssteder at hun er for tynn til at de kan hjelpe henne.

Men 37-åringen og ektemannen ville ikke gi opp. Nylig publiserte de en video på YouTube, der Farrokh fortalte om sykdommen og tryglet om hjelp.

– Jeg har lidd av dette lenge nå og har vært til behandling flere steder i løpet av ti år. Jeg er 170 centimeter høy og veier nå rundt 20 kilo, mange sykehus vil ikke lenger gi meg behandling. Det finnes et sykehus, men sjansene mine er dårlige, sier hun i videoen, som du kan se øverst i artikkelen.

Ektemannen som har sagt opp jobben sin, for å kunne pleie kona døgnet rundt, har startet en innsamlingsaksjon på nett.

Fredag fortalte Farrokh til CNN at det var samlet inn nok penger til at hun kan starte behandlingen, som hun og mannen håper kan redde livet hennes.

Da var det kommet inn vel 120.000 dollar. Søndag formiddag er det samlet inn over 160.000 dollar, mer enn 1,2 millioner kroner, som skal bidra til å dekke behandlingen.

Bakgrunn: – Jeg holder på å dø av anoreksi – hjelp meg, vær så snill

Legene kommer hjem til henne

– Jeg er ikke flink til å be om hjelp, men nå trenger jeg din hjelp, sier Farrohk i videoen.

Og i løpet av 24 dager har mer enn 6000 mennesker gitt henne større og mindre bidrag, som til sammen er nok til at hun kan få behandlingen hun trenger.

Flere sykehus har avvist å hjelpe Farrokh, rett og slett fordi hun er for tynn. Et senter for spiseforstyrrelser ved Denver Health Medical Center kan imidlertid hjelpe.

Resultatet av innsamlingsaksjonen er at sykehuset sender en lege, en sykepleier, en terapeut og ytterligere en spesialist hjem til Farrokh i California, skriver CNN.

Les også: – 500.000 oppsøker inspirerende nettsider om anoreksi

– Vil bli den kvinnen igjen

I tillegg til å be om hjelp, har 37-åringen ønsket å advare andre om følgene av sykdommen.

I løpet av de siste syv årene har Farrokh hatt hjertesvikt, nyresvikt og leversvikt og fått benskjørhet.

Farrokh fortalte ABC News tidligere denne uken at hun hadde fått en bildekollasj av seg selv fra søsteren, med bilder fra tiden før hun ble så syk.

– Jeg ser den jenta, på portrettbildet, det er bare et par år gammelt. Da ser jeg hvor mye av livet mitt jeg har kastet bort. jeg vil så gjerne være den personen igjen, den sterke, uavhengige kvinnen som kan være seg selv.

Les også: Derfor er disse bildene så farlige

Personvernpolicy