Øl + sjokolade = magisk smak

Gjær fra øl skal få frem de beste smakene i kakaobønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En myte som kanskje har mye sannhet i seg, er at kvinner elsker sjokolade, mens menn elsker øl. Men visste du at om du kombinerer øl og sjokolade er resultatet en smaksbombe?

Se også denne: Slik lager man sjokolade ut av ingenting

Forskere ved institutt for bioteknologi i Flandern har samarbeidet med den belgiske sjokoladeprodusenten Barry Callebaut for å få laget et helt spesielt gjær. Sjokoladens smak utvikles nemlig når den klissete hvite massen utenpå kakaobønnen gjærer under tørkeprosessen.

– Bønnen må alltid gjæres for å utvikle smaken. Men det har aldri tidligere vært mulig å gjøre dette optimalt og fullstendig, sier Gino Vrancken ved Barry Callebaut til Reuters.

Se også: Hjemmebrygging av øl på et nytt nivå

I samarbeidet med forskerne fant de imidlertid ut at om man lager en hybrid som består av gjær fra øl og kakaobønnens eget gjær, kom smakene helt til sin rett. Gjæret skal gjøre at sjokolademakerne kan kontrollere hvilken smak kakaobønnene får, uten bruk av kjemikalier eller kunstige tilsetningsstoffer.

Personvernpolicy