Utemøbler:

Triksene for en billig og koselig uteplass

KOSELIG: Ved hjelp av saueskinn, keramikk og planter har Cathrine Gjessing laget en flott - men rimelig - uteplass for familien. Legg merke til glassflaskene i blomsterkassen under vinduet.
KOSELIG: Ved hjelp av saueskinn, keramikk og planter har Cathrine Gjessing laget en flott - men rimelig - uteplass for familien. Legg merke til glassflaskene i blomsterkassen under vinduet.

Det trenger ikke være dyrt å nyte vårsola.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du så heldig å bo et sted med uterom finnes det nok å ta seg til. Alle med hage bør for eksempel gå gjennom denne sjekklisten.

Har du ikke gjort det allerede kan det være på tide å rengjøre terrassen . Eller kanskje du har balkong, og dermed bør sjekke hva du egentlig har lov til å gjøre på den?

Samtidig er det også fint å bare slappe av.

Billig og bra på uteplassen

Med enkle møbler og lave skuldre nyter vi de første varme dagene i vårsola, skriver Lev Landlig.

Det gjør også Cathrine Gjessing, som skriver bloggen goypatangen.blogspot.no. Hun bor på et lite småbruk på Nøtterøy med samboer Christian og datter Tilde (2). Familien elsker å være ute.

Det trenger heller ikke å være dyrt å gjøre uteplassen koselig.

- Ta med deg ut det du er lei av å ha inne. Bruk det du har fra før! Let i skuffer og skap. Mye kan gjøres med ett malingstrøk, tipser Gjessing.

Keramikk og gamle flasker

Selv har hun brukt gamle skatter til å lage en innbydende uteplass.

- I blomsterkassen under vinduet har jeg samlet flasker i forskjellige størrelser og noen er pyntet med hamptråd, forteller hun.

Ellers tipser hun om bruke saueskinn, som er godt å sitte på og tåler mye, samt keramikk. Det er dekorativt, og du finnes massevis av det i bruktbutikkene.

- Kanskje det fortsatt er for kaldt for inneplanter ute om natten, men jeg triller de gjerne inn og ut på ett trancherbord, sier Gjessing.

ENKEL UTEKOS: Lev Landling har samlet disse produktene til en flott uteplass: Sitteputer fra Nordal, kr 299. Klappbord med brett fra Hübsch, kr 630. Himla duk Mira i lin str. 134x310 fra Ellos, kr 1390. Malt pinnestol fra Norrgavel, fra kr 1950. Serveringsbrett fra Mille Moi i rotting, kr 599 (hos tore-garden.no). Metallkurv med 6 rom fra IB Lausen, kr 153. Hagebenk fra HK Living, kr 5290. Ullpledd Tango i str. 130x200 cm fra Klippan, kr 533 (hos royaldesign.no). © FOTO: Produsenten ENKEL UTEKOS: Lev Landling har samlet disse produktene til en flott uteplass: Sitteputer fra Nordal, kr 299. Klappbord med brett fra Hübsch, kr 630. Himla duk Mira i lin str. 134x310 fra Ellos, kr 1390. Malt pinnestol fra Norrgavel, fra kr 1950. Serveringsbrett fra Mille Moi i rotting, kr 599 (hos tore-garden.no). Metallkurv med 6 rom fra IB Lausen, kr 153. Hagebenk fra HK Living, kr 5290. Ullpledd Tango i str. 130x200 cm fra Klippan, kr 533 (hos royaldesign.no). © FOTO: Produsenten

Legg ned lista for middagen

Ekstra hyggelig er det jo hvis man får med seg resten av familien også.

Det er ikke noe problem for Gjessing.

- Mitt beste tips er å legge ned lista litt for middagslaging! Vi har et skikkelig utebarn så vi har allerede spist mange middager ute i år, sier hun.

- Enkel tomatsuppe, minipizzaer, ostesmørbrød og pølser er sikre vinnere. Kle deg godt og nyt de dagene som er fine!

Hva med å prøve seg med en pizza laget på grillen?

Det kan også være morsomt å lage pinnebrød.

Slik får du med barna ut

Med en liten duk på bordet kan man stelle i stand et lite teselskap.

Men man må jo ikke spise. Gjessing har også andre tips til hvordan hele familien kan bruke uteplassen.

  • Dra til skogs eller stranden og samle fine greiner, steiner, skjell og fjær.
  • Ta med tegnesaker eller maling ut, og lag figurer av steinene.
  • Har du større barn kan du avansere med lim og garn.
  • Lag store drømmefangere av fjærene du fant på stranden.
  • Lag kranser med strå, kongler osv.

IMPROVISERT HAGEKOS: Lev Landlig viser hvordan man nyter varmt vær og tidlig vår med improvisert kaffebord. Hagemøblene er ikke funnet frem, så her kommer pinnestolene ut. Med et par kopper og blondeduk blir det et fint lite teselskap. © FOTO: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten IMPROVISERT HAGEKOS: Lev Landlig viser hvordan man nyter varmt vær og tidlig vår med improvisert kaffebord. Hagemøblene er ikke funnet frem, så her kommer pinnestolene ut. Med et par kopper og blondeduk blir det et fint lite teselskap. © FOTO: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten


Spis mer vafler!

Lev Landlig har tatt med vaffeljernet, og ekstra lang skjøteledning, ut i sola.

Med varme pledd og skinnfeller blir det en hyggelig helgeformiddag i hvitveisbakken.

Frukt og bær er også enkelt og godt å spise ute.

MØT VÅREN UTE: Før hagemøblene er hentet ut klarer det seg med en pute på steintrappa og et gammel brett for å kose seg i vårsola. Fristende frukt og bær i fine farger til lunsj gir vitaminer og hygge på en gang. © FOTO: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten MØT VÅREN UTE: Før hagemøblene er hentet ut klarer det seg med en pute på steintrappa og et gammel brett for å kose seg i vårsola. Fristende frukt og bær i fine farger til lunsj gir vitaminer og hygge på en gang. © FOTO: Helge Eek STYLING: Kristin Langebraaten

Les også:


Slik gjør du uterommet klart for bruk

Du bør ta deg tid til dette

Du vil vel at uteplassen skal bli best mulig?

Denne saken var først publisert hos Klikk.no

Spis mer vafler!

Lev Landlig har tatt med vaffeljernet, og ekstra lang skjøteledning, ut i sola.

Med varme pledd og skinnfeller blir det en hyggelig helgeformiddag i hvitveisbakken.

Frukt og bær er også enkelt og godt å spise ute.

Personvernpolicy