Pass opp, grillen er farligere enn du tror

Det er på tide å rulle frem grillen fra i fjor, men vær forsiktig når du tenner på første gang. Det kan fort gå galt!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ser så harmløs ut, lager så god mat og hører sommeren til. Men bak alt dette ligger farlige elementer som gass, kull og ekstremt høy varme. Mange har kanskje opplevd å brenne seg på grillen?

Se video øverst i artikkelen.

Det er med grillen som med alt annet: Den må vaskes og gjøres klar til sesongen. En selvfølge for mange og ny informasjon for noen. Les mer om rengjøring av grill på våre tips-sider Hvordan.no her.

Se også: Hvordan grille store og små kjøttstykker

Husk dette før du tenner på

Etter at grillen er vasket og klargjort er det fortsatt viktig å huske på dette før man tenner på:

Har du en gassgrill må du alltid sjekke etter lekkasje. Dette gjør du enkelt og greit ved å legge en blanding av såpe og vann på overgangen mellom propanbeholderen og slangen. Begynner det å boble, lekker beholderen. Da må du stramme til om du kan eller skifte ut slange eller ventil.

Aldri tenn på gassgrillen med lokket igjen. I videoen øverst i artikkelen kan du se hvor galt det kan gå.

Med en kullgrill er det viktigste å huske på at du aldri må plassere grillen for nære noe. Kull og tennvæske skaper som de fleste vet høye flammer som lett setter fyr på ting i nærheten, og dersom vinden blåser i riktig retning kan flammene nå lenger enn du først trodde.

Sist, men ikke minst: Hold små barn unna grillen og hold alltid et øye med dem om de hjelper til med grillingen.

Les også: Slik velger du riktig grill

Grill på 1-2-3

På Hvordan.no kan du se og lese mer om hvordan man unngår ulykker ved grilling. Tre enkle trinn til en sikker grillsesong kan du les alt om her.