Meny

Mens Ken er dødssyk av kreft kjører han taxi for å bli gjeldfri

Ken Broskey fikk den hjelpsomme studenten Roland Gainer som passasjer da han kjørte for Uber. Nå har de klart å samle inn nok penger til at den døddsyke bestefaren blir gjeldfri før han dør, og kan la datteren og barnebarna fortsette å bo i huset. Foto: gofundme.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil at datteren kan bo i huset hans med barnebarna når han dør.

69 år gamle Ken Broskey i Michigan har fått dødsdommen av legene, og beskjed om å sjekke inn på et hospits.

I stedet har den kreftsyke mannen satt seg bak rattet og kjører taxi for Uber, skriver Daily Mail.

Betaler gjeld

Den tidligere eiendomsmegleren forsøker å tjene nok penger til å få betalt ned boliglånet før han dør, slik at datteren og hans to barnebarn kan fortsette å bo i huset. Datteren, som er alenemor og servitør, klarer ikke å bo i huset uten at gjelden er nedbetalt.

Etter at Uber fikk høre historien hans, har de bestemt seg for å hjelpe ham. Selskapet har gitt ham fem tusen dollar, som tilsvarer 40.000 kroner, og donerer en dollar for hver passasjer som skriver UberPartnerKen i appen når de bestiller en bil før mandag.

Den dødssyke bestefaren kan rette en stor takk til studenten Roland Gainer, som startet en kampanje etter å ha kjørt med 69-åringen.

– Hans situasjon minner meg om hjelpeløsheten jeg følte da jeg så moren min slåss (men vant) mot kreft da jeg gikk på ungdomsskolen, skriver han på Go Fund Me, som er siden for kampanjen.

Vil gi mer

Kampanjen har nådd målet om å samle inn 95.000 dollar, eller 760.000 norske kroner.

Nå er kampanjen avsluttet, fordi det fins andre som trenger hjelp. Flere gavmilde personer har imidlertid henvendt seg til kampanjen for å gi mer, til et et fond som de ønsker skal opprettes for barnebarna til Ken.

Helse og livsstil
Populært