Meny

– Miljøaktivister vil forgifte babymat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på New Zealand etterforsker en trussel om forgiftet morsmelkerstatning.

Miljøaktivister på New Zealand har truet med å forgifte morsmelkerstatning fra landets største leverandør i et forsøk på å stanse bruken av gift mot skadedyr som rotter og pungrotter. 

Se video øverst i artikkelen.

Politiet etterforsker nå de mistenkte miljøaktivistene og morsmelkerstaningen fra meieriprodusenten Fonterra.

Dødelig rottegift

Rottegiften miljøaktivistene truer med å forgifte babymaten med har lenge vært et tema på New Zealand da den kan påvirke mer enn bare skadedyr.

Stoffet kalles kort for 1080, men er i all hovedsak et sammensatt salt kalt natrium fluoroacetate og kan ta livet av et spedbarn dersom det får i seg store mengder. 

– Selv om det er en mulighet for at trusselen bare er en spøk tar vi saken alvorlige da den kan få store konsekvenser, sier stedfortredende politisjef Mike Clement.  

Trygt enn så lenge

Alle morsmelkerstatning fra meieriet Fonterra er nå undersøkt og myndighetene kan forsikre barnefamilier med babymaten i skapet at den er trygg.

– Vi har hittil ikke funnet spor av gift i de produktene som står i matvarehyllene i dag, så morsmelkerstaning er trygg å bruke for mammaer og pappaer enn så lenge, sier generaldirektør i industridepartementet, Scott Gallagher. 

Helse og livsstil
Populært