Meny

Apple Watch, supertynn Macbook og Apple TV med HBO

APPLE WATCH: Nå kommer Apple Watch. Toppsjefen i Apple, Tim Cook, lover "all day" batterilevetid - cirka 18 timer. © Apple

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er kveldens Apple-nyheter.

Apple lanserte i kveld sin mye omtalte klokke, Apple Watch. Den fås i både rustfritt stål, sølv og gull og Tim Cook hevdet fra scenen at iWatch var det mest eksklusive «tidsstykke» noen gang produsert.

Han fremhevet også måten man kan bruke klokken på.

Det finnes tusenvis av måter man kan bruke klokkens startskjerm på. Alt fra en klassisk klokke til mer avanserte digitale «klokkeansikter» og morsomme varianter som en Mikke Mus-variant.

Poenget til Cook var at du som bruker kan tilpasse startskjermen akkurat slik du ønsker.

Funksjoner

Klokken kan brukes som telefon (trenger en iPhone i nærheten) og du kan lese og svare på meldinger.

Du kan også koble to klokker sammen, slik at du kan sende informasjon og meldinger til en annen klokke.

Du kan til og med tegne direkte på den andres klokke – eller som Tim Cook sa fra scenen: sende dine hjerteslag til en annens klokke.

Personlig trener

Apple Watch sporer hvor aktiv du er i løpet av dagen.

Den påminner deg også om du har sittet i ro for lenge.

Apple Watch vil også sende deg påminnelser om hvor aktiv du er. Hver mandag får du en oppsummering av forrige uke, der du også får forslag til mål for den nye uken.

- Dette blir som å ha en personlig trener, sa Tim Cook.

Apple kommer også med en ny treningsapp. Den kan brukes til løping, gåing, sykling og hva du ellers trener.

Klokken er utstyrt med en pulsmåler og du kan selvsagt ta i mot og svare på meldinger via klokken.

Apple Pay

Klokken skal også kunne brukes til Apple Pay, som er Apples nye betalingsløsning.

Du skal også kunne motta alle meldinger og varsler du kan på en iPhone på en Apple Watch.

Apple Watch kommuniserer med «modertelefonen» via Bluetooth og WIFi, noe som betyr at Apple Watch og iPhone kan kommunisere så lenge begge er på det samme trådløse nettet.

18 timers batterilevetid på Apple Watch

Det har vært spekulert på at Apple Watch har hatt dårlig batterilevetid. Det har vært rapporter om en batterilevetid på bare fem timer.

I kveld uttalte Tim Cook at Apple Watch skal ha en batterilevetid med normal bruk som holder hele dagen. Nærmere bestemt 18 timer. En ny magnetisk ladekontakt skal også gjøre det enkelt å lade Apple Watch.

For å kjøpe og laste ned apper til Apple Watch må man bruke en iPhone og en egen Apple Watch app. Appen Apple Watch blir tilgjengelig med iOS 8.2, som lanseres om kort tid.

I Apple Watch-appen kan man også konfigurere hvordan man ønsker at meldinger og annen informasjon skal vises på klokken.

Apple Watch får en pris som starter på 349 dollar. I tillegg kommer det ulike eksklusive modeller som koster alt fra litt mer enn den rimeligste modellen til Apple Watch-modeller som koster over 1000 dollar.

I salg 24. april

Apple Watch kommer i salg 24. april. I første omgang vil ikke Apple Watch være i salg i Norge.

Fra 10. april vil Apple Watch være tilgjengelig for forhåndsvisning og prøving etter avtale ved Apple Store-butikker og tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Apple Online Store i Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannia og USA.

Apple Watch er tilgjengelig i tre samlinger, Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition, sistnevnte kolleksjon er spesiallaget i 18 karat gull- eller rosegull-egeringer.

Ny MacBook

Tim Cook benyttet også kvelden til å lansere en splitter ny Macbook.

- På 10 år har Mac vokst raskere enn resten av industrien. Vi ser nå Mac-er overalt: På skoler, i forretninger, på kafeer og forhåpentligvis hjemme i din stue, sa en tydelig stolt og spent Apple-sjef før  han bar inn den tynneste og letteste Macbook-en noen gang produsert.

- Kan dere se den, spøkte han fra scenen.

Phil Schiller fulgte opp med mer informasjon om den nye Macbook-en.

- Dette er den mest ekstreme og effektive notebook-en vi noen gang har laget. Den ser fantastisk ut fra alle kanter og den veier bare 900 gram, sa Schiller.

Den nye Macbook-en er ifølge Schiller bare 13,1 mm tykk på det tykkeste. Det er 24 prosent tynnere enn Apples tynneste bærbare maskin til nå, Macbook Air.

Hele kabinettet er laget i metall

Den nye Macbook-en har også fått et helt nytt tastatur.

Schiller forklarte fra scenen hvordan de har byttet ut den tradisjonelle saksemekanismen under tastene med en «sommerfulg»-konstruksjon, som både skal gjøre tastene mer nøyaktige å skrive på men like viktig at de er 40 prosent tynnere. Samtidig har Apple gjort selve tasteoverflaten 17 prosent større.

Styreplaten er også oppgradert. Her har Apple utstyrt alle de fire hjørnene på styreplaten med sensorer, slik at museplaten skal gi den samme følelsen uansett hvilken side du klikker på. I tillegg har museplaten fått en taktil tilbakemelding og en ny funksjon for «harde musetrykk», skal også gi nye funksjoner. Et hardt trykk på museplaten skal, når du leser på nett, automatisk slå opp ordet du har musepekeren på på Wikipedia.

Skjermen er en 12 tommers Retina-skjerm med en oppløsning på 2304 x 1440 piksler. Apple hevder panelet kun er 0,88 mm tynt, noe som gjør det til det tynneste panelet i en Macbook noen gang.

Apple hevder også at panelet bruker 30 prosent mindre energi enn tilsvarende panel, selv om d et fortsatt er like lyssterkt.

Prisen på nye Macbook starter på 1299 dollar eller 1599 dollar for en oppgradert versjon med 512 GB harddisk. Den nye Macbook-en kommer i salg 10. april.

Billigere Apple TV – nå også med HBO

Apple TV blir billigere og nå kan du også så Games of Thrones via Apples populære streamingboks.

Apple har solgt over fem millioner Apple TV-enheter. Apple TV har til nå kostet 99 dollar, men i dag senket Apple prisen med 30 dollar til 69 dollar. Noe som trolig betyr en pris i Norge på under 500 kroner.

Apple benyttet også anledningen til å annonsere HBO som ny tjeneste på Apple TV. Til nå har Netflix fått lov til å være den eneste streamingtjenesten på Apple TV – i tillegg til muligheten for å kjøpe  og leie filmer fra iTunes.

I tillegg har både TV 2 Sumo og NRK vært tilgjengelig på AppleTV noen måneder.

- Apple vil gjenoppfinne måten du ser på TV. Dette er bare begynnelsen, sa Tim Coock under kveldens nettsendte lansering.

Les også:

Vi har prøvekjørt de nye Galaxy S6-mobilene

Så lett skriver du ut fra iPhone

Sjekk om du er en Apple-nerd

Denne saken ble opprinnelig publisert publisert hos Klikk.no

Helse og livsstil
Populært